Røget makrel med grøntsager i flødesauce

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Dejlig mad på en lun aften. Røget makrel er dejligt, men du kan også bruge røget kylling, varmrøget laks eller en helt almindelig frikadelle.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 røgede makreller
  • 1 dl fintklippet purløg

Grøntsager i flødesauce

Pynt

  • fennikeltop og purløg
  • 1 kg skrubbede eller skrabede kartofler
  • eddike, fx hvid balsamico

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens makrellerne for skind og ben, del fiskene i fileter og læg dem i et fad. Drys purløg ud over makrelfileterne lige inden serveringen.

Grøntsager i flødesauce

Bring fløde tilsat salt og peber i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde. Kom fennikel, agurk og tomater i fløden og bring den atter i kog under forsigtig omrøring. Tag gryden af varmen og lad grøntsagerne trække under låg i ca. 1 min. Smag til.

Server de røgede makreller sammen med grøntsager i flødesauce, varme kartofler og eddike - så man evt. selv kan dryppe lidt på makrel eller grøntsager.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde: