Røget makrel med grøntsager i flødesauce

Røget makrel med grøntsager i flødesauce

30 min
Dejlig mad på en lun aften. Røget makrel er dejligt, men du kan også bruge røget kylling, varmrøget laks eller en helt almindelig frikadelle.

Sådan gør du

  • Rens makrellerne for skind og ben, del fiskene i fileter og læg dem i et fad. Drys purløg ud over makrelfileterne lige inden serveringen.
Grøntsager i flødesauce
  • Bring fløde tilsat salt og peber i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde. Kom fennikel, agurk og tomater i fløden og bring den atter i kog under forsigtig omrøring. Tag gryden af varmen og lad grøntsagerne trække under låg i ca. 1 min. Smag til.
  • Server de røgede makreller sammen med grøntsager i flødesauce, varme kartofler og eddike - så man evt. selv kan dryppe lidt på makrel eller grøntsager.
Energiindhold for hele retten:

13826 kJ / 3304 kcal

Næringsindhold pr. 100g

450 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 25,5 % 6,7 g
Fedt: 52,2 % 6,3 g

Ingredienser

2 Røgede makreller
1 dl Fintklippet purløg
Grøntsager i flødesauce
¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Fennikler i halve, tynde skiver
1 Agurk i stave
250 g Cherrytomater i halve
Pynt
Fennikeltop og purløg
1 kg Skrubbede eller skrabede kartofler
Eddike, fx hvid balsamico