Lammefrikassé

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Frikassé er en rigtig forårsbebuder. Her laves den den med lammekød og mynte.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g lammekød, fx tykstegsfilet
  • 10 g smør
  • 1½ dl tør hvidvin, fx Riesling
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 5 gulerødder i tynde skrå skiver
  • 3 majroer i halve tynde skiver
  • 150 g grønne asparges i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ liter kogende vand
  • 1 tsk finthakkede friske pebermynteblade

Tilbehør

  • 1 kg små nye kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Afpuds tykstegsfileterne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm). Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kødet er mørt. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog yderligere i ca. 2 min.

Kom imens grøntsager og salt i en skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og hæld dem til afdrypning i en sigte. Tilsæt de letkogte grøntsager til kødet og lad retten koge ca. 2 min. - vend godt rundt. Tilsæt mynte og smag til. Server retten med kartofler.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9710 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag