Lammefrikassé

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Frikassé er en rigtig forårsbebuder. Her laves den den med lammekød og mynte.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 gulerødder i tynde skrå skiver
  • 3 majroer i halve tynde skiver
  • 150 g grønne asparges i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ liter kogende vand
  • 1 tsk finthakkede friske pebermynteblade

Tilbehør

  • 1 kg små nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Afpuds tykstegsfileterne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm). Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kødet er mørt. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog yderligere i ca. 2 min.

Kom imens grøntsager og salt i en skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og hæld dem til afdrypning i en sigte. Tilsæt de letkogte grøntsager til kødet og lad retten koge ca. 2 min. - vend godt rundt. Tilsæt mynte og smag til. Server retten med kartofler.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9710 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: