Lammefrikassé

Lammefrikassé

1 time
Lammefrikassé er en rigtig forårsbebuder, som smager skønt af forårets grøntsager, der giver en dejlig sauce. Lammefrikassé med grønne asparges, kartofler og vin er et festmåltid og er smuk at sætte på bordet. Her er lammefrikasséen kogt på tykstegsfilet, men du kan også tilberede lammefrikassé med lammekølle. Nyd dit måltid med et glas køligt hvidvin.

Sådan gør du

Lammefrikassé
  • Afpuds lammekødet og skær det i tern (ca. 2 x 2 cm).
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber.
  • Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kødet er mørt.
  • Tilsæt saucejævner under omrøring og kog yderligere i ca. 2 min.
Grøntsager
  • Kom imens grøntsager og salt i en skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og hæld dem til afdrypning i en sigte.
  • Tilsæt de letkogte grøntsager til kødet og lad retten koge ca. 2 min. - vend godt rundt.
  • Tilsæt mynte og smag til.
  • Server lammefrikasséen med kartofler.
Tip

Du kan også bruge sæsonens andre friske grøntsager. Fx radiser, ærter, blomkål og hvide asparges.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13335 kJ / 3187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

274 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 13,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 29,9 % 4,8 g
Fedt: 56,4 % 4,2 g
Mere inspiration

Skøn lammeret når ramsløgene lokker.

Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Lammefrikassé
Lammekød, fx tykstegsfilet
500 g
Smør
10 g
Tør hvidvin, fx Riesling
1½ dl
¼ liter
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Lys saucejævner
2 spsk
Grøntsager
Gulerødder i tynde skrå skiver
5
Majroer i halve tynde skiver
3
Grønne asparges i mindre stykker
150 g
Groft salt
1 tsk
Kogende vand
1½ liter
Finthakkede friske mynteblade
1 tsk
Tilbehør
Små nye kartofler
1 kg