Lammebov med ramsløg

Lammebov med ramsløg

60+ min
Langtidsstegt lammebov med smagen af forår, hvilket gør den til et oplagt valg til påskefrokosten. Når først lammeboven er fyldt med ramsløg, så passer stegen sig selv i ovnen - og der er god tid til at forberede den syrlige og knasende agurkesalat. Den langtidsstegte lam bliver mør og saftig - og sammen med agurkesalaten, de nye kartofler og stegesky har du et fantastisk måltid. Til påske eller enhver anden dejlig forårsdag.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 3 timer ved 150° - traditionel ovn.

Lammebov
  • Hak ⅓ af ramsløgene fint og resten groft. Rids skindsiden af lammeboven.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun boven på skindsiden i ca. 3 min., til skindet er gyldent.
  • Læg boven med skindsiden nedad på et spækbræt. Fordel de grofthakkede ramsløg, citronskal, salt og peber på kødet.
  • Fold boven sammen og bind den stramt med bomuldssnor. Kom boven i en stegepose, luk og prik et lille hul i posen. Steg lammeboven, i ovnens bradepande, midt i ovnen.
Agurkesalat
  • Kom citronsaft, sukker og salt i en lille gryde. Kog blandingen ved kraftig varme i ca. 3 min. Lad blandingen køle lidt af og hæld den i en skål.
  • Skær agurken i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Kassér de inderste kerner af agurken.
  • Vend agurkestrimlerne i den lune lage sammen med peberkorn. Lad agurkesalaten trække på køkkenbordet i mindst ½ time.
  • Del osten i mindre stykker og fordel den på agurkesalaten lige inden serveringen.
  • Hæld skyen fra stegeposen i en gryde gennem en sigte. Skum fedtet af, tilsæt de finthakkede ramsløg og bring skyen i kog. Smag til.
  • Skær lammekødet i skiver og anret i et fad. Servér agurksalat, nye kartofler og stegesky hertil.
Energiindhold for hele retten:

14813 kJ / 3540 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 25,9 % 6 g
Kulhydrat: 32,2 % 7,4 g
Fedt: 41,9 % 4,4 g
Mere inspiration

Her er lækker og lidt anderledes ret med lammemørbrad.

Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Lammebov
75 g Rensede blade af ramsløg
1 Udbenet lammebov
15 g Smør
1½ spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Bomuldssnor
1 Stegepose (str. stor)
Agurkesalat
1 dl Friskpresset citronsaft
5 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
3 Agurker (ca. 1 kg)
½ spsk Grofthakkede rosa peberkorn
100 g Salatost
Tilbehør
1½ kg Kogte nye kartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk