Lammebov med ramsløg
60+ min

Lammebov med ramsløg

Kombinationen af løg og ramsløg er vidunderlig - også med de syrlige knasende agurker og den cremede ost.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammebov med ramsløg

Kombinationen af løg og ramsløg er vidunderlig - også med de syrlige knasende agurker og den cremede ost.

Antal portioner
  • 75 g rensede blade af ramsløg
  • 1 udbenet lammebov
  • 15 g smør
  • 1½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • bomuldssnor
  • 1 stegepose (str. stor)

Agurkesalat

Tilbehør

  • 1½ kg kogte nye kartofler

Fremgangsmåde:

Hak 1/3 af ramsløgene fint – og resten groft. Rids skindsiden af lammeboven. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun boven på skindsiden i ca. 3 min., til skindet er gyldent. Læg boven med skindsiden nedad på et spækbræt. Fordel de grofthakkede ramsløg, citronskal, salt og peber på kødet. Fold boven sammen og bind den stramt med bomuldssnor. Kom boven i en stegepose, luk og prik et lille hul i posen. Steg lammeboven, i ovnens bradepande, midt i ovnen.

Agurkesalat

Kom citronsaft, sukker og salt i en lille gryde. Kog blandingen ved kraftig varme i ca. 3 min. Lad blandingen køle lidt af og hæld den i en skål. Skær agurken i lange tynde strimler – med en kartoffelskræller. Kasser de inderste kerner af agurken. Vend agurkestrimlerne i den lune lage sammen med peberkorn. Lad agurkesalaten trække på køkkenbordet i mindst ½ time. Del osten i

mindre stykker og fordel den på agurkesalaten – lige inden serveringen.

Hæld skyen fra stegeposen i en gryde – gennem en sigte. Skum fedtet af, tilsæt de finthakkede ramsløg og bring skyen i kog. Smag til. Skær kødet i skiver, anret i et fad og hæld skyen over.

Stegetid

Ca. 3 timer ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Syrah Rhône, Frankrig

Her vil en syrah-baseret rødvin i den lettere ende være rigtig god (helst europæisk). Prøv fx en crozes-hermitage Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lam