Lammemørbrad og perlespeltsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

45 min

Lun og smagfuld anretning med blød ost og sprøde salatblade.

Ingredienser

Antal portioner

Perlespeltsalat

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl finthakket kruspersille
  • ½ liter hakket rucolasalat (ca. 50 g)
  • 2½ dl kerner fra granatæble (1 stort granatæble)
  • 1 grøn peberfrugt i små tern
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Castello® økologisk brie Økologisk brie

Lammemørbrader

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort fed hvidløg
  • 500 g afpudsede lammemørbrader
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 200 g ciabattabrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Perlespeltsalat

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Tag ½ dl persille fra til kødet. Vend resten af persillen, rucola og de øvrige ingredienser (bortset fra osten) sammen med perlespelten. Smag til. Skær osten i bidder og stik dem ned i den lune perlespeltsalat.

Lammemørbrader

Lad imens olien blive varm i en pande og tilsæt hvidløget. Drys mørbraderne med salt og peber og steg dem på alle sider (ca. 5 min. i alt). Bland resten af persillen med citronskal. Tag mørbraderne op af panden og rul dem i krydderblandingen. Skær hver mørbrad i 3-4 stykker og server straks sammen med den lune perlespeltsalat.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Til denne delikate ret vil en rødvin på barbera-druen, fx en barbera d'alba være rigtig god Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lam