Lammemørbrad og perlespeltsalat
Lammemørbrad er et fint og delikat lille stykke kød, som er meget nemt at håndtere. Lammemørbrad på pande er hurtigt at tilberede og her har vi smagt lammemørbraden til med hvidløg, persille og citron - helt klassisk. Som tilbehør til lammemørbrad har vi valgt en herlig og fyldig perlespeltsalat, som har et dejligt bid og giver både en tyngde fra perlespelt og en lethed med de sprøde granatæblekerner. Prøv at servere perlespeltsalat til din lammemørbrad næste gang du har lyst til let og lidt anderledes aftensmad.
Ingredienser
Perlespeltsalat
160 g
Perlespelt (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
1 dl
Finthakket persille
|
|
---|---|
½ liter
Hakket rucolasalat (ca. 50 g)
|
|
2½ dl
Kerner fra granatæble (1 stort granatæble)
|
|
1
Grøn peberfrugt i små tern
|
|
1
Stort knust fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
150 g
Brie
|
Lammemørbrader
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1
Stort fed hvidløg
|
|
500 g
Afpudsede lammemørbrader
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Tilbehør
Ciabattabrød
|
---|
Sådan gør du
Perlespeltsalat
Lammemørbrader
Er du glad for mad, der smager af lidt mere kan tilsætte fx sambal oelek til perlespeltsalaten.
Har du overskydende perlespeltsalat smager den dejligt dagen efter - både kold og varm.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10962 kJ / 2620 kcal
Næringsindhold pr. 100g
649 kJ / 155 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 26 % | 9,9 g |
Kulhydrat: | 39,4 % | 15 g |
Fedt: | 34,6 % | 6,1 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.