Lammemørbrad og perlespeltsalat
45 min

Lammemørbrad og perlespeltsalat

Lun og smagfuld anretning med blød ost og sprøde salatblade.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammemørbrad og perlespeltsalat

Lun og smagfuld anretning med blød ost og sprøde salatblade.

Antal portioner

Perlespeltsalat

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl finthakket kruspersille
  • ½ liter hakket rucolasalat (ca. 50 g)
  • 2½ dl kerner fra granatæble (1 stort granatæble)
  • 1 grøn peberfrugt i små tern
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Castello® økologisk brie

Lammemørbrader

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort fed hvidløg
  • 500 g afpudsede lammemørbrader
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 200 g ciabattabrød

Fremgangsmåde:

Perlespeltsalat

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Tag ½ dl persille fra til kødet. Vend resten af persillen, rucola og de øvrige ingredienser (bortset fra osten) sammen med perlespelten. Smag til. Skær osten i bidder og stik dem ned i den lune perlespeltsalat.

Lammemørbrader

Lad imens olien blive varm i en pande og tilsæt hvidløget. Drys mørbraderne med salt og peber og steg dem på alle sider (ca. 5 min. i alt). Bland resten af persillen med citronskal. Tag mørbraderne op af panden og rul dem i krydderblandingen. Skær hver mørbrad i 3-4 stykker og server straks sammen med den lune perlespeltsalat.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Til denne delikate ret vil en rødvin på barbera-druen, fx en barbera d'alba være rigtig god Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lam