Lammemørbrad og perlespeltsalat

Lammemørbrad og perlespeltsalat

45 min
Lammemørbrad er et fint og delikat lille stykke kød, som er meget nemt at håndtere. Lammemørbrad på pande er hurtigt at tilberede og her har vi smagt lammemørbraden til med hvidløg, persille og citron - helt klassisk. Som tilbehør til lammemørbrad har vi valgt en herlig og fyldig perlespeltsalat, som har et dejligt bid og giver både en tyngde fra perlespelt og en lethed med de sprøde granatæblekerner. Prøv at servere perlespeltsalat til din lammemørbrad næste gang du har lyst til let og lidt anderledes aftensmad.

Sådan gør du

Perlespeltsalat
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra.
  • Tag ½ dl persille fra til kødet. Vend resten af persillen, rucola og de øvrige ingredienser (bortset fra osten) sammen med perlespelten. Smag til.
  • Skær osten i bidder og stik dem ned i den lune perlespeltsalat.
Lammemørbrader
  • Lad imens olien blive varm i en pande og tilsæt hvidløget.
  • Drys mørbraderne med salt og peber og steg dem på alle sider (ca. 5 min. i alt).
  • Bland resten af persillen med citronskal.
  • Tag mørbraderne op af panden og rul dem i krydderblandingen.
  • Skær hver mørbrad i 3-4 stykker og server straks sammen med den lune perlespeltsalat.

Er du glad for mad, der smager af lidt mere kan tilsætte fx sambal oelek til perlespeltsalaten.

Har du overskydende perlespeltsalat smager den dejligt dagen efter - både kold og varm.

Energiindhold for hele retten:

10975 kJ / 2623 kcal

Næringsindhold pr. 100g

652 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 26 % 10 g
Kulhydrat: 39,4 % 15,1 g
Fedt: 34,6 % 6,1 g
Mere inspiration

En klassisk ret med lam - lammekølle og flødekartofler.

Lammekølle
60+ min
Lammekølle
(100)
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Perlespeltsalat
160 g Perlespelt (ca. 2 dl)
2 dl Vand
¾ tsk Groft salt
1 dl Finthakket kruspersille
½ liter Hakket rucolasalat (ca. 50 g)
2½ dl Kerner fra granatæble (1 stort granatæble)
1 Grøn peberfrugt i små tern
1 Stort knust fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Akaciehonning
1 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Brie
Lammemørbrader
1 spsk Olivenolie
1 Stort fed hvidløg
500 g Afpudsede lammemørbrader
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
200 g Ciabattabrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk