Lammefilet med tapenade og lun salat

Lammefilet med tapenade og lun salat

1 timer Hovedret

Lammefilet betegnes som den "fine" udskæring på lammet. Lammefilet skal behandles nænsomt, og skal selvfølgelig rosasteges. Men på trods af det "fine" røde kød, har lammefilet en kraftig og fyldig smag. En smag, der sagtens kan bære andre kraftige smage, som fx rosmarin, salatost og soltørrede tomater. Og det er netop de smage som lammefileten her bliver komplementeret af. En kombination de fleste holder meget af.

Mere inspiration

Lam til påske og påskekage til kaffen - en herlig kombination.

Velbekomme!
Tips

Lammefilet med tapenade kan også serveres med en salat med marinerede bønner og et godt brød til. Tapenaden kan bruges på andre fine kødstykker - fx kalvefilet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10975 kJ / 2623 kcal

Næringsindhold pr. 100g

580 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 24,1 % 8,2 g
Kulhydrat: 42,7 % 14,6 g
Fedt: 33,2 % 5,2 g

Ingredienser