Stegt torsk med salat og grøn remouladesauce
45 min

Stegt torsk med salat og grøn remouladesauce

Hjemmelavet remouladesauce skal prøves. Det smager langt bedre end den færdigkøbte remoulade!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt torsk med salat og grøn remouladesauce

Hjemmelavet remouladesauce skal prøves. Det smager langt bedre end den færdigkøbte remoulade!

Antal portioner

Grøn remouladesauce

  • ½ æble fx coxorange, i meget små tern
  • 2 spsk finthakkede zittauerløg
  • 1 dl færdigkøbt remoulade
  • ¼ tsk ostindisk karry
  • ½ dl hakket frisk kruspersille
  • ½ tsk sukker
  • ¼ liter Kløver® tykmælk
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

  • ¼ liter friske bønnespirer
  • ½ agurk i halve, tynde skiver
  • 1 liter fintstrimlet icebergsalat

Stegt torsk

  • 2 friske torskefileter
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Grøn remouladesauce

Rør æbletern, løg og remoulade sammen i en skål. Tilsæt karry, persille og sukker. Vend tykmælken i sammen med salt og peber. Stil remouladesaucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Salat

Læg bønnespirerne i en sigte, overbrus med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Læg bønnespirerne lagvis i en skål med agurk og icebergsalat.

Stegt torsk

Rens, skyl og tør fisken. Skær fileterne i 6-8 mindre stykker. Bland mel, salt og peber sammen i en plastikpose egnet til madvarer. Vend fiskestykkerne i melet. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg fisken ved jævn varme i ca. 6 min. - vend fiskestykkerne af og til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %
Print