Stegt torsk med salat og grøn remouladesauce

Stegt torsk med salat og grøn remouladesauce

45 min
Pift din remouladesauce op. Det løfter hele din ret til et helt nyt niveau.

Sådan gør du

Grøn remouladesauce
  • Rør æbletern, løg og remoulade sammen i en skål. Tilsæt karry, persille og sukker. Vend det syrnede produkt i sammen med salt og peber. Stil remouladesaucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Salat
  • Læg bønnespirerne i en sigte, overbrus med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Læg bønnespirerne lagvis i en skål med agurk og icebergsalat.
Stegt torsk
  • Rens, skyl og tør fisken. Skær fileten i 6-8 mindre stykker. Bland mel, salt og peber sammen i en frysepose. Vend fiskestykkerne i melet. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg fisken ved jævn varme i ca. 6 min. - vend fiskestykkerne af og til.
Variation

Torskefileterne kan erstattes af 8 fiskefileter, som tilberedes på samme måde som torsken - eller alternativt paneres i rasp.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12384 kJ / 2960 kcal

Næringsindhold pr. 100g

427 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 19,9 % 5 g
Kulhydrat: 34,8 % 8,7 g
Fedt: 45,3 % 5,2 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Grøn remouladesauce
Æble fx coxorange, i meget små tern
½
Finthakkede zittauerløg
2 spsk
Færdigkøbt remoulade
1 dl
Ostindisk karry
¼ tsk
Hakket frisk kruspersille
½ dl
Sukker
½ tsk
A38 naturel
¼ liter
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Salat
Friske bønnespirer
¼ liter
Agurk i halve, tynde skiver (ca. 300 g)
1
Fintstrimlet icebergsalat
1 liter
Stegt torsk
Frisk torskefilet uden skind
600 g
Hvedemel
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
20 g
Tilbehør
Kogte kartofler
1 kg
Citron (usprøjtet) i både
1