Vietnamesiske suppe
4 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
En skøn krydret fiskesuppe med autentiske smag af Vietnam. Opskriften er nemlig udviklet for Arla® af Ahn Lê.
Ingredienser
Marineret fisk
600 g
Rensede multefileter uden skind
|
|
---|---|
5 g
Frisk gurkemejerod
|
|
15 g
Frisk ingefær
|
|
1
Lille stærk, rød chilipeber, fx bird eye eller piri piri
|
|
2
Små pillede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Fiskesauce
|
Forårsløg- og dildblanding
1 bundt
Forårsløg i 6 cm strimler (ca. 100 g)
|
|
---|---|
3 dl
Dildkviste
|
2 spsk
Neutral olie
|
|
---|---|
3½ dl
Hønsekødssuppe eller hønsebouillon
|
|
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
Tilbehør
100 g
Tørrede risnudler - koges
|
|
---|---|
eller 240 g
Flutes
|
Sådan gør du
Marineret fisk
Forårsløg- og dildblanding
Er du til stærk mad kan du smage til med ekstra ingefær og chili. Du kan også tilsætte ekstra fiskesauce, men smag dig lidt frem, da saltindholdet varierer meget i de forskellige fiskesaucer. I stedet for multe kan du bruge anden fast, hvid fisk, fx havkat, søtunge eller pighvar. Kan du ikke få fat i creme fraiche 38%, kan du i stedet bruge piskefløde .
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9374 kJ / 2241 kcal
Næringsindhold pr. 100g
574 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 24,9 % | 8,4 g |
Kulhydrat: | 20,7 % | 7 g |
Fedt: | 54,4 % | 8,4 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
