Vietnamesiske suppe

Vietnamesiske suppe

60+ min
En skøn krydret fiskesuppe med autentiske smag af Vietnam. Opskriften er nemlig udviklet for Arla Karolines Køkken® af Ahn Lê.
https://www.arla.dk/opskrifter/vietnamesiske-suppe/

Sådan gør du

Marineret fisk
  • Skær fisken i 12 lige store stykker og kom dem i en frysepose. Skræl gurkemejerod (den farver meget) og ingefær. Skyl chilipeberen og skær stilken af. Knus gurkemeje, ingefær, chili og hvidløg meget fint i en morter. Tilsæt sukker og fiskesauce og bland alle ingredienserne godt. Kom marinaden i fryseposen og masser forsigtigt fisk og marinade sammen. Lad fisken marinere i køleskabet i ca. 3 timer.
Forårsløg- og dildblanding
  • Bland forårsløg og dildkviste.
  • Lad olien blive varm i en dyp pande. Tag fiskestykkerne op med den marinade, der hænger ved og steg dem ca. 1 min. på hver side. Tilsæt hønsekødssuppe og evt. overskydende marinade. Læg låg på og bring suppen i kog. Tilsæt cremefraiche og bring atter i kog. Kom halvdelen af forårsløg- dildblandingen i suppen og anret suppe og fisk i varme dybe skåle eller tallerkener. Drys med resten af forårsløg- dildblandingen og server straks med nudler eller flutes.

Er du til stærk mad kan du smage til med ekstra ingefær og chili. Du kan også tilsætte ekstra fiskesauce, men smag dig lidt frem, da saltindholdet varierer meget i de forskellige fiskesaucer. I stedet for multe kan du bruge anden fast, hvid fisk, fx havkat, søtunge eller pighvar. Kan du ikke få fat i cremefraiche 38%, kan du i stedet bruge piskefløde .

Energiindhold for hele retten:

9384 kJ / 2243 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 24,9 % 8,4 g
Kulhydrat: 20,7 % 7 g
Fedt: 54,4 % 8,5 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Marineret fisk
600 g Renset multefileter uden skind
5 g Frisk gurkemejerod
15 g Frisk ingefær
1 Lille stærk, rød chilipeber, fx bird eye eller piri piri
2 Små pillede fed hvidløg
1 spsk Sukker
2 spsk Fiskesauce
Forårsløg- og dildblanding
1 bundt Forårsløg i 6 cm strimler (ca. 100 g)
3 dl Dildkviste
2 spsk Neutral olie, fx vindruekerneolie eller rapsolie
3½ dl Hønsekødssuppe eller hønsebouillon
2½ dl Creme fraiche 38%
Tilbehør
100 g Tørrede risnudler - koges
eller 240 g Flutes