Vietnamesiske suppe

Vietnamesiske suppe

60+ min
En skøn krydret fiskesuppe med autentiske smag af Vietnam. Opskriften er nemlig udviklet for Arla Karolines Køkken® af Ahn Lê.

Sådan gør du

Marineret fisk
  • Skær fisken i 12 lige store stykker og kom dem i en frysepose. Skræl gurkemejerod (den farver meget) og ingefær. Skyl chilipeberen og skær stilken af. Knus gurkemeje, ingefær, chili og hvidløg meget fint i en morter. Tilsæt sukker og fiskesauce og bland alle ingredienserne godt. Kom marinaden i fryseposen og masser forsigtigt fisk og marinade sammen. Lad fisken marinere i køleskabet i ca. 3 timer.
Forårsløg- og dildblanding
  • Bland forårsløg og dildkviste.
  • Lad olien blive varm i en dyp pande. Tag fiskestykkerne op med den marinade, der hænger ved og steg dem ca. 1 min. på hver side. Tilsæt hønsekødssuppe og evt. overskydende marinade. Læg låg på og bring suppen i kog. Tilsæt cremefraiche og bring atter i kog. Kom halvdelen af forårsløg- dildblandingen i suppen og anret suppe og fisk i varme dybe skåle eller tallerkener. Drys med resten af forårsløg- dildblandingen og server straks med nudler eller flutes.
Velbekomme!
Tips

Er du til stærk mad kan du smage til med ekstra ingefær og chili. Du kan også tilsætte ekstra fiskesauce, men smag dig lidt frem, da saltindholdet varierer meget i de forskellige fiskesaucer. I stedet for multe kan du bruge anden fast, hvid fisk, fx havkat, søtunge eller pighvar. Kan du ikke få fat i cremefraiche 38%, kan du i stedet bruge piskefløde .

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9391 kJ / 2245 kcal

Næringsindhold pr. 100g

574 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 24,9 % 8,4 g
Kulhydrat: 20,7 % 7 g
Fedt: 54,4 % 8,4 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Marineret fisk
Renset multefileter uden skind
600 g
Frisk gurkemejerod
5 g
Frisk ingefær
15 g
Lille stærk, rød chilipeber, fx bird eye eller piri piri
1
Små pillede fed hvidløg
2
Sukker
1 spsk
Thai fiskesauce
2 spsk
Forårsløg- og dildblanding
Forårsløg i 6 cm strimler (ca. 100 g)
1 bundt
Friske dildkviste
3 dl
Neutral olie, fx vindruekerneolie eller rapsolie
2 spsk
Hønsekødssuppe eller hønsebouillon
3½ dl
2½ dl
Tilbehør
Risnudler - koges
100 g
Flutes
eller 240 g