Cordon bleu

Cordon bleu

60+ min
Cordon Bleu er en klassiker fra det franske køkken og består af skiver af kalvefilet, der er pakket rundt om skinke og ost. Her har vi nytænkt Cordon Bleu, der stadig består af kalvefilet med i en lidt anden variation - og med helt anderledes tilbehør i form af syrlige lakridsbagte rodfrugter. Cordon Bleu er en ret, der er velegnet at servere til en hyggelig aften, hvor et par gæster skal forkæles med en lidt anderledes med meget velsmagende kalvefilet.

Sådan gør du

Lakridsbagte rodfrugter
  • Vend kartofler, gulerødder og rødbeder godt sammen med limeskal og -saft, lakrids og salt.
  • Bag rodfrugterne midt i ovnen og vend dem sammen med persille lige inden serveringen.
Cordon bleu
  • Flæk kalveskiverne halvt og fordel osten ind i lommerne.
  • Rul skinken omkring fileterne, og vend dem - først i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg de 4 cordon bleu ca. 4 min. i alt - vend dem af og til.
  • Læg cordon bleuérne i et lille fad og steg dem færdige i ovnen med rodfrugterne.
  • Lad kødet hvile i ca. 2 min. inden servering.
Spidskålsalat
  • Bland spidskål, gulerødder og æbler og server salaten sammen med cordon bleu og rodfrugter.
Bagetid for rodfrugter
  • ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagetid for cordon bleu
  • Ca. 5 min. ved 200°- traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv denne italiensk inspirerede ret med kalvefilet.

Velbekomme!
Tips

Texmex osten giver en dejlig stærk smag i cordon bleu'en - men vil du hellere have en mere mild oplevelse, kan du skifte den ud med en almindelig revet ost - eller en skive ost. I stedet for spidskål kan du bruge hvidkål.

Tips

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12559 kJ / 3002 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 23,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 36,1 % 9,3 g
Fedt: 40 % 4,7 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Lakridsbagte rodfrugter
Bagekartofler i både (ca. 500 g)
3
Gulerødder i mindre stykker
4
Rødbeder i både
2
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Knust rålakrids
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Groft hakket bredbladet persille
½ dl
Cordon bleu
Kalvefilet (ca. 400 g)
4 skiver
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
50 g
Serrano skinke
8 skiver
Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g
Æg
2
Rasp
1½ dl
Smør
40 g
Spidskålsalat
Fintsnittet spidskål
300 g
Groftrevne gulerødder
2
Æble i fine tern, fx ingrid marie
1