Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Kalverleveren er vendt i en skøn blanding af krydderier og sesamfrø. Måske kan det få flere til at elske og spise lever? Prøv det...

Ingredienser

Antal portioner

Spicy rosenkål

  • 800 g rosenkål
  • 1 dl vand
  • 3 dl Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprød kalvelever

  • 1 spsk kommen
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 6 spsk sesamfrø
  • 500 g kalvelever i meget tynde skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g tørrede ægnudler
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Pynt

  • friske blade af rosenkål

Sådan gør du

Sådan gør du

Spicy rosenkål

Skær enderne af rosenkålene og fjern de yderste grove blade. Skyl rosenkålene. Pil lidt blade fra og læg dem i en skål vand i køleskabet. Skær rosenkålene i halve og kvarte stykker. Bring den ene dl vand i kog i en gryde og tilsæt rosenkålene. Kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. - eller til de er knap møre. Tilsæt sauce, chilipeber, limeskal, -saft, salt og peber. Bring saucen i kog og smag til.

Sprød kalvelever

Rist imens kommen, salt og peber i en tør pande ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Hæld blandingen i en dyb tallerken og vend sesamfrøene i. Fjern eventuelle hinder på leverskiverne. Dup kødet tørt og vend det i krydderblandingen. Lad 1 spsk af olien blive godt varm i en pande og steg halvdelen af leveren ved kraftig varme i ca. 3 min. - vend af og til. Gentag med resten af olie og lever.

Kom nudlerne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 2 min. Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og kom dem i et stort varm fad sammen med de spicy rosenkål. Server straks sammen med det sprødstegte kalvelever - pynt med rosenkålsblade.

Tip

I stedet for frisk rosenkål kan du bruge 600 g frosne, optøede.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: