Sprød kalvelever med spicy rosenkål
1 timer

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Kalverleveren er vendt i en skøn blanding af krydderier og sesamfrø. Måske kan det få flere til at elske og spise lever? Prøv det...
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Kalverleveren er vendt i en skøn blanding af krydderier og sesamfrø. Måske kan det få flere til at elske og spise lever? Prøv det...

Antal portioner

Spicy rosenkål

  • 800 g rosenkål
  • 1 dl vand
  • 3 dl Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprød kalvelever

  • 1 spsk kommen
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 6 spsk sesamfrø
  • 500 g kalvelever i meget tynde skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g tørrede ægnudler
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Pynt

  • friske blade af rosenkål

Fremgangsmåde:

Spicy rosenkål

Skær enderne af rosenkålene og fjern de yderste grove blade. Skyl rosenkålene. Pil lidt blade fra og læg dem i en skål vand i køleskabet. Skær rosenkålene i halve og kvarte stykker. Bring den ene dl vand i kog i en gryde og tilsæt rosenkålene. Kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. - eller til de er knap møre. Tilsæt sauce, chilipeber, limeskal, -saft, salt og peber. Bring saucen i kog og smag til.

Sprød kalvelever

Rist imens kommen, salt og peber i en tør pande ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Hæld blandingen i en dyb tallerken og vend sesamfrøene i. Fjern eventuelle hinder på leverskiverne. Dup kødet tørt og vend det i krydderblandingen. Lad 1 spsk af olien blive godt varm i en pande og steg halvdelen af leveren ved kraftig varme i ca. 3 min. - vend af og til. Gentag med resten af olie og lever.

Kom nudlerne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 2 min. Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og kom dem i et stort varm fad sammen med de spicy rosenkål. Server straks sammen med det sprødstegte kalvelever - pynt med rosenkålsblade.

Tip

I stedet for frisk rosenkål kan du bruge 600 g frosne, optøede.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %
Print