Sprød kalvelever med spicy rosenkål
1 time
•
Vi spurgte for flere år siden - hvilke 3 råvarer kan du dårligst lide? Teamet i Arla Karolines Køkken® påtog sig så udfordringen at udvikle en opskrift med disse 3 ingredienser, der både smager godt (for nogen). De 3 "vindere" var kalvelever, kommen og rosenkål - og her er opskriften. Kalveleveren er vendt i en skøn blanding af krydderier og sesamfrø - og rosenkålen er dejligt spicy. Måske kan det få flere til at kalvelever? Prøv det ....
Ingredienser
Spicy rosenkål
800 g
Rosenkål
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
3 dl
Mælkesauce
|
|
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sprød kalvelever
1 spsk
Kommen
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
|
6 spsk
Sesamfrø
|
|
500 g
Kalvelever i meget tynde skiver
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
300 g
Tørrede ægnudler
|
|
---|---|
2½ liter
Vand
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
Pynt
Friske blade af rosenkål
|
---|
Sådan gør du
Spicy rosenkål
Sprød kalvelever
Anretning af kalvelever med spicy rosenkål
I stedet for frisk rosenkål kan du bruge 600 g frosne, optøede.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10836 kJ / 2590 kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 27,2 % | 7 g |
Kulhydrat: | 46 % | 11,8 g |
Fedt: | 26,8 % | 3,2 g |