Varm hvedesalat
30 min

Varm hvedesalat

Lækker og mættende varm hvedesalat med sprøde hasselnødder og friske granatæblekerner.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm hvedesalat

Lækker og mættende varm hvedesalat med sprøde hasselnødder og friske granatæblekerner.

Antal portioner
  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 180 g hvedekerner (ca. 2 dl)

Ristede hasselnødder

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 rosenkål (ca. 200 g)
  • 25 g smør
  • 250 g fintsnittet rødkål
  • 125 g edamamebønner (sojabønne)
  • 1 dl granatæblekerner (ca. 85 g)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Bring vand og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog hvedekernerne ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til de er møre. Hæld kernerne til afdrypning i en sigte.

Ristede hasselnødder

Kom imens nødderne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 5 min. ved jævn varme og under omrøring.

Rør eddike, sennep, salt og peber sammen i en stor skål. Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skil resten af rosenkålsbladene fra hinanden. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de to slags kål i ca. 1 min. under omrøring. Vend hvedekerner, kål, nødder, bønner og granatæblekerner sammen med dressingen og smag til. Server salaten sammen med iskold yoghurt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,8 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 42 %
Print