Varm hvedesalat

Varm hvedesalat

30 min
Lækker og fyldig varm hvedesalat med sprøde hasselnødder og friske granatæblekerner.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog hvedekernerne ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til de er møre. Hæld kernerne til afdrypning i en sigte.
Ristede hasselnødder
  • Kom imens nødderne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 5 min. ved jævn varme og under omrøring.
  • Rør eddike, sennep, salt og peber sammen i en stor skål. Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skil resten af rosenkålsbladene fra hinanden. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de to slags kål i ca. 1 min. under omrøring. Vend hvedekerner, kål, nødder, bønner og granatæblekerner sammen med dressingen og smag til. Server salaten sammen med iskold fraiche.
Energiindhold for hele retten:

7735 kJ / 1849 kcal

Næringsindhold pr. 100g

447 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 15,2 % 4 g
Kulhydrat: 39,9 % 10,5 g
Fedt: 44,9 % 5,4 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Ingredienser

5 dl Vand
½ tsk Groft salt
180 g Hvedekerner (ca. 2 dl)
Ristede hasselnødder
100 g Hasselnøddekerner
3 spsk Æblecidereddike
1 spsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 Rosenkål (ca. 200 g)
25 g Smør
250 g Fintsnittet rødkål
125 g Edamamebønner
1 dl Granatæblekerner (ca. 85 g)
Tilbehør
2 dl Fraiche