Varm hvedesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Lækker og mættende varm hvedesalat med sprøde hasselnødder og friske granatæblekerner.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 180 g hvedekerner (ca. 2 dl)

Ristede hasselnødder

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 rosenkål (ca. 200 g)
  • 25 g smør
  • 250 g fintsnittet rødkål
  • 125 g edamamebønner (sojabønner)
  • 1 dl granatæblekerner (ca. 85 g)

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog hvedekernerne ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til de er møre. Hæld kernerne til afdrypning i en sigte.

Ristede hasselnødder

Kom imens nødderne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 5 min. ved jævn varme og under omrøring.

Rør eddike, sennep, salt og peber sammen i en stor skål. Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skil resten af rosenkålsbladene fra hinanden. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de to slags kål i ca. 1 min. under omrøring. Vend hvedekerner, kål, nødder, bønner og granatæblekerner sammen med dressingen og smag til. Server salaten sammen med iskold fraiche.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag