Varm hvedesalat

Varm hvedesalat

30 min
Lækker og fyldig varm hvedesalat med sprøde hasselnødder og friske granatæblekerner.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog hvedekernerne ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til de er møre. Hæld kernerne til afdrypning i en sigte.
Ristede hasselnødder
  • Kom imens nødderne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 5 min. ved jævn varme og under omrøring.
  • Rør eddike, sennep, salt og peber sammen i en stor skål. Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skil resten af rosenkålsbladene fra hinanden. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de to slags kål i ca. 1 min. under omrøring. Vend hvedekerner, kål, nødder, bønner og granatæblekerner sammen med dressingen og smag til. Server salaten sammen med iskold fraiche.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7993 kJ / 1910 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 13,9 % 3,8 g
Kulhydrat: 38,9 % 10,6 g
Fedt: 47,2 % 5,9 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Vand
5 dl
Groft salt
½ tsk
Hvedekerner (ca. 2 dl)
180 g
Ristede hasselnødder
Hasselnøddekerner
100 g
Æblecidereddike
3 spsk
Dijonsennep
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rosenkål (ca. 200 g)
10
Smør
25 g
Fintsnittet rødkål
250 g
Edamamebønner
125 g
Granatæblekerner (ca. 85 g)
1 dl