Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

30 min
En farverig salat som giver godt med vitaminer og humør i den kolde, mørke tid. Serveret sammen med saftige hakkebøffer med fyld af ost og krydderurter.

Sådan gør du

Hakkebøffer
  • Bland det hakkede kød med ost, rosmarin, persille og salt og form det til 4 flade bøffer. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill hakkebøfferne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme - vend en gang undervejs. Drys med salt.
Lun rosenkålssalat
  • Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rosenkål og løg i ca. 3 min. Drys med salt og smag til. Kom rosenkål og løg i et fad. Fordel appelsin og blåbær på toppen og drys med persille. Server den lune rosenkålssalat sammen med de grillede hakkebøffer og brød.
Energiindhold for hele retten:

7972 kJ / 1905 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 34,1 % 10 g
Kulhydrat: 37,7 % 11,1 g
Fedt: 28,2 % 3,8 g
Mere inspiration

Hakkebøffer - på den klassiske måde. Uhm!

Ingredienser

Hakkebøffer
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
140 g Revet mozzarellaost
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
2 spsk Finthakket bredbladet persille
¾ tsk Groft salt
Lun rosenkålssalat
15 g Smør
300 g Rosenkål i tynde skiver
2 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
¾ tsk Groft salt
1 Appelsin i tern (ca. 175 g)
100 g Friske blåbær
2 spsk Hakket bredbladet persille
Tilbehør
240 g Grovbrød