Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

30 min
En farverig salat som giver godt med vitaminer og humør i den kolde, mørke tid. Serveret sammen med saftige hakkebøffer med fyld af ost og krydderurter.

Sådan gør du

Hakkebøffer
  • Bland det hakkede kød med ost, rosmarin, persille og salt og form det til 4 flade bøffer. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill hakkebøfferne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme - vend en gang undervejs. Drys med salt.
Lun rosenkålssalat
  • Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rosenkål og løg i ca. 3 min. Drys med salt og smag til. Kom rosenkål og løg i et fad. Fordel appelsin og blåbær på toppen og drys med persille. Server den lune rosenkålssalat sammen med de grillede hakkebøffer og brød.
Mere inspiration

Hakkebøffer - på den klassiske måde. Uhm!

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8137 kJ / 1945 kcal

Næringsindhold pr. 100g

510 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 32,5 % 9,7 g
Kulhydrat: 36,9 % 11,1 g
Fedt: 30,6 % 4,2 g

Ingredienser

Hakkebøffer
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g
Arla Karolines Køkken® økologisk revet Mozzarella 20%
140 g
Finthakkede frisk rosmarin
2 spsk
Hakket bredbladet persille
2 spsk
Groft salt
¾ tsk
Lun rosenkålssalat
Smør
15 g
Rosenkål i tynde skiver
300 g
Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
2
Groft salt
¾ tsk
Appelsin i tern (ca. 175 g)
1
Skyllede friske blåbær
100 g
Hakket bredbladet persille
2 spsk
Tilbehør
Grovbrød
240 g