Braiseret kalvebov og kvædesylt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

Skøn simreret, der passer sig selv i ovnen. Serveret med en frisk hvidkålssalat og et flot orange syltetøj af kvæder og havtorn.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 1½ kg afpudset kalvebov i store bidder (ca. 7 x 7 cm)
  • 8 bananskalotteløg i kvarte
  • 2 dl vand
  • 2 tsk groft salt

Kvædesylt med havtorn

  • 1 dl havtornsaft
  • 2 dl vand
  • 125 g honning (ca. 1 dl)
  • 5 friske kviste vintersar eller timian
  • ½ tsk groft salt
  • 2 skrællede modne kvæder i 2 x 2 cm tern

Kvark-hvidkål

Tilbehør

  • 1½ kg skrællede melede kartofler - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde og brun halvdelen af kødet, ca. 1 min. på hver side. Tag kødet op og brun resten. Kom alt kødet tilbage i gryden sammen med løg, vand og salt. Kom låg eller alufolie på gryden og stil den på en plade midt i ovnen. Braiser retten i ca. 2 timer. Tag låget eller alufolien af og lad retten braisere i yderligere ca. ½ time– vend rundt et par gange.

Kvædesylt med havtorn

Bland havtornsaft, vand, honning, sar og salt i en høj, smal form, fx en brødform. Kom kvæderne i havtornblandingen og bag dem ved siden af kødet. Tag kvædeternene op af lagen og kom dem i en skål. Hæld lagen i en pande og kog den ind ved kraftig varme i ca. 6 min. eller til der er ca. 1 dl. Bland den indkogte lage med kvædeternene.

Kvark-hvidkål

Bland alle ingredienserne godt og stil hvidkålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Spis den braiserede kalvebov af dybe tallerkener og med ske og gaffel.

Braisering af kalvebov

Ca. 2½ time ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for kvæder

Ca. 1 time og 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for kvædesylt kan du servere ribsgele til retten.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,3 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Rødvin på druen nebbiolo, helst en barbaresco Kilde: Martin Nordkvist

Andre vine til kalv

Andre gode forslag