Braiseret kalvebov og kvædesylt

Braiseret kalvebov og kvædesylt

60+ min
Skøn simreret, der passer sig selv i ovnen. Serveret med en frisk hvidkålssalat og et flot orange syltetøj af kvæder og havtorn.

Sådan gør du

Bagetid for kvæder:

Ca. 1 time og 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde og brun halvdelen af kødet, ca. 1 min. på hver side. Tag kødet op og brun resten. Kom alt kødet tilbage i gryden sammen med løg, vand og salt. Kom låg eller alufolie på gryden og stil den på en plade midt i ovnen. Braiser retten i ca. 2 timer. Tag låget eller alufolien af og lad retten braisere i yderligere ca. ½ time– vend rundt et par gange.
Kvædesylt med havtorn
  • Bland havtornsaft, vand, honning, sar og salt i en høj, smal form, fx en brødform. Kom kvæderne i havtornblandingen og bag dem ved siden af kødet. Tag kvædeternene op af lagen og kom dem i en skål. Hæld lagen i en pande og kog den ind ved kraftig varme i ca. 6 min. eller til der er ca. 1 dl. Bland den indkogte lage med kvædeternene.
Kvark-hvidkål
  • Bland alle ingredienserne godt og stil hvidkålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
  • Spis den braiserede kalvebov af dybe tallerkener og med ske og gaffel.
Braisering af kalvebov
  • Ca. 2½ time ved 225° - traditionel ovn.

I stedet for kvædesylt kan du servere ribsgele til retten.

Energiindhold for hele retten:

18510 kJ / 4424 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 34,8 % 7,8 g
Kulhydrat: 40,3 % 9,1 g
Fedt: 24,9 % 2,6 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Smør
50 g
Afpudset kalvebov i store bidder (ca. 7 x 7 cm)
1½ kg
Bananskalotteløg i kvarte
8
Vand
2 dl
Groft salt
2 tsk
Kvædesylt med havtorn
Havtornsaft
1 dl
Vand
2 dl
Honning (ca. 1 dl)
125 g
Friske kviste vintersar eller timian
5
Groft salt
½ tsk
Skrællede modne kvæder i 2 x 2 cm tern
2
Kvark-hvidkål
Meget fintsnittet hvidkål (ca. g)
500 g
Kvark
250 g
Finthakket frisk timian eller vintersar
1 spsk
Groft salt
1¼ tsk
Tilbehør
Skrællede melede kartofler - koges
1½ kg