Ossobuco a la milanese

2 timer 30 min
Arbejdstid: 45 min
Ossobuco a la milanese

Ossobuco milanese er dejlig mør simremad, som her får det sidste pift med gremolataen. I denne opskrift serveres retten med safranrisotto, som hører til den helt klassiske italienske ret- Ossobuco a la milanese . Selvom retten stammer fra Italien, passer den så fint til vores koldere himmelstrøg. Rettens mange krydderurter og lange tilberedningstid, giver en varm og intens smag. En dejlig kombination på en kold eller regnfuld dag.

Ingredienser

Ossobuco milanese

4 skiver Kalveskank (ca. 1 kg)
30 g Smør
1 Stort grofthakket løg (ca. 100 g)
5 Små grofthakkede fed hvidløg
2 Kviste bredbladet persille
3 Kviste frisk timian
6 Salvieblade
1 Halveret rød chilipeber uden kerner
½ liter Tør hvidvin, fx riesling
4 Ansjosfileter
5 Modne tomater i halve
½ liter Kalvebouillon
1½ tsk Groft salt

Safranrisotto

10 g Smør
2 Finthakkede skalotteløg (ca. ca. 50 g)
300 g Risottoris (ca. 3¾ dl)
2 dl Hvidvin, fx riesling
½ g Safran
1 liter Hønsebouillon
50 g Fintrevet parmigiano reggiano
1 tsk Groft salt

Gremolata

4 spsk Grofthakket bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Små finthakkede fed hvidløg

Sådan gør du

Ossobuco milanese

  • Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så den ikke danner skål under bruningen.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet ad to omgange i ca. 2 min. på hver side.
  • Tag kødet op og brun løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Læg kødet på løgene sammen med persille, timian, salvie, chili og halvdelen af vinen.
  • Bring retten i kog og lad vinen koge ind i ca. 10 min.
  • Læg 1 ansjosfilet på hver skive kød og dæk retten med tomater, resten af vinen og kalvebouillon til det næsten dækker.
  • Tilsæt salt og bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.
  • Tag låget af og kog ved kraftig varme i ca. ½ time. Smag til.

Safranrisotto

  • Lad smørret blive gyldent i en gryde og steg løgene, uden at de tager farve.
  • Tilsæt ris, vin, safran og 3 dl af bouillonen. Rør jævnligt og spæd til med bouillon, indtil du har en cremet risotto. Lad den simre i ca. 25 min.
  • Rør den færdige risotto med parmasan og salt. Smag til.

Gremolata

  • Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål og stil det tildækket i køleskabet.
  • Server ossobucoen med den varme safranrisotto og drys med gremolata.

På den tid af året, hvor tomaterne ikke er i sæson kan du bruge en dåse hakkede tomater. I stedet for at koge retten kan du tilberede den i ovnen. Kom den i en ovnfast gryde med låg og steg den i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20488 kJ / 4897 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 31,2 % 8,4 g
Kulhydrat: 22,7 % 6,1 g
Fedt: 43,3 % 5,4 g
Alkohol: 2,8 %
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/ossobuco-a-la-milanese/