Her er opskriften på den mere klassiske ossobuco med kartoffelmos.
På den tid af året, hvor tomaterne ikke er i sæson kan du bruge en dåse hakkede tomater. I stedet for at koge retten kan du tilberede den i ovnen. Kom den i en ovnfast gryde med låg og steg den i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.
20428 kJ / 4882 kcal
467 kJ / 112 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 31,1 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 22,7 % | 6,2 g |
Fedt: | 43,4 % | 5,5 g |
Alkohol: | 2,8 % |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Kalveskank (ca. 1 kg)
|
4 skiver |
---|---|
Smør
|
30 g |
Stort grofthakket zittauerløg (ca. 100 g)
|
1 |
Små grofthakkede fed hvidløg
|
5 |
Kviste bredbladet persille
|
2 |
Kviste frisk timian
|
3 |
Frisk salvie
|
6 blade |
Halveret rød chilipeber uden kerner
|
1 |
Tør hvidvin, fx riesling
|
½ liter |
Ansjosfileter
|
4 |
Modne tomater i halve
|
5 |
Kalvebouillon
|
½ liter |
Groft salt
|
1½ tsk |
Smør
|
10 g |
---|---|
Finthakkede skalotteløg (ca. ca. 50 g)
|
2 |
Risottoris (ca. 3¾ dl)
|
300 g |
Hvidvin, fx riesling
|
2 dl |
Safran
|
½ g |
Hønsebouillon
|
1 liter |
Fintrevet parmesanost
|
50 g |
Groft salt
|
1 tsk |
Grofthakket bredbladet persille
|
4 spsk |
---|---|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
1 spsk |
Små finthakkede fed hvidløg
|
2 |