Ossobuco a la milanese
Ossobuco milanese er dejlig mør simremad, som her får det sidste pift med gremolataen. I denne opskrift serveres retten med safranrisotto, som hører til den helt klassiske italienske ret- Ossobuco a la milanese . Selvom retten stammer fra Italien, passer den så fint til vores koldere himmelstrøg. Rettens mange krydderurter og lange tilberedningstid, giver en varm og intens smag. En dejlig kombination på en kold eller regnfuld dag.
Ingredienser
Ossobuco milanese
4 skiver
Kalveskank (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
30 g
Smør
|
|
1
Stort grofthakket løg (ca. 100 g)
|
|
5
Små grofthakkede fed hvidløg
|
|
2
Kviste bredbladet persille
|
|
3
Kviste frisk timian
|
|
6
Salvieblade
|
|
1
Halveret rød chilipeber uden kerner
|
|
½ liter
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
4
Ansjosfileter
|
|
5
Modne tomater i halve
|
|
½ liter
Kalvebouillon
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Safranrisotto
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede skalotteløg (ca. ca. 50 g)
|
|
300 g
Risottoris (ca. 3¾ dl)
|
|
2 dl
Hvidvin, fx riesling
|
|
½ g
Safran
|
|
1 liter
Hønsebouillon
|
|
50 g
Fintrevet parmigiano reggiano
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Gremolata
4 spsk
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
Sådan gør du
Ossobuco milanese
Safranrisotto
Gremolata
På den tid af året, hvor tomaterne ikke er i sæson kan du bruge en dåse hakkede tomater. I stedet for at koge retten kan du tilberede den i ovnen. Kom den i en ovnfast gryde med låg og steg den i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20488 kJ / 4897 kcal
Næringsindhold pr. 100g
460 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 31,2 % | 8,4 g |
Kulhydrat: | 22,7 % | 6,1 g |
Fedt: | 43,3 % | 5,4 g |
Alkohol: | 2,8 % |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.