Ossobuco er dejlig mør simremad, som her får det sidste pift med gremolataen. Her serveres ossobucoen med safranrisotto, som hører til den helt klassiske italienske ret- Ossobuco milanese . Selvom retten stammer fra Italien, passer den så fint til vores koldere himmelstrøg. Ossobucoens mange krydderurter og lange tilberedningstid, giver en varm og intens smag. En dejlig kompination på en kold eller regnfuld dag.
Her er opskriften på den mere klassiske ossobuco med kartoffelmos.
På den tid af året, hvor tomaterne ikke er i sæson kan du bruge en dåse hakkede tomater. I stedet for at koge retten kan du tilberede den i ovnen. Kom den i en ovnfast gryde med låg og steg den i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.
21056 kJ / 5032 kcal
483 kJ / 115 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 30,6 % | 8,7 g |
Kulhydrat: | 24,6 % | 7 g |
Fedt: | 42,1 % | 5,5 g |
Alkohol: | 2,7 % |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.