Ossobuco
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Ossobuco er en lækker simreret med oprindelse i Italien, men som måske i virkeligheden passer bedre til vores nordligere himmelstrøg. Ossobuco tager udgangspunkt i at bruge hele dyret, og med den rigtige tilberedning bliver selv den ellers seje skank mør og saftig. Når kødet tilberedes som her, kan det spises med ske. Ossobuco er en super dejlig vinterspise, der fylder kroppen med varme og velvære. Serveres med kartoffelmos og gremolata.
Ingredienser
Ossobuco
4 skiver
Kalveskank (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
2 tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
|
4
Skrællede gulerødder i store tern (ca. 350 g)
|
|
2
Store, grofthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
5 stilke
Bladselleri i skiver
|
|
3
Store, finthakkede fed hvidløg
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 dl
Tør hvidvin fx Riesling
|
|
1 dåse
Flåede tomater
|
|
5 dl
Oksebouillon
|
Gremolata
4 spsk
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
Tilbehør
Kartoffelmos
|
---|
Sådan gør du
Ossobuco
Gremolata
I stedet for at koge retten kan du tilberede ossobuco i ovnen. Kom kødet i en ovnfast gryde med låg og steg det i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15953 kJ / 3813 kcal
Næringsindhold pr. 100g
449 kJ / 107 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 36,4 % | 9,6 g |
Kulhydrat: | 12,3 % | 3,3 g |
Fedt: | 47,7 % | 5,8 g |
Alkohol: | 3,6 % |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
