I stedet for at koge retten kan du tilberede ossobuco i ovnen. Kom kødet i en ovnfast gryde med låg og steg det i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.
15951 kJ / 3812 kcal
449 kJ / 107 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 36,4 % | 9,6 g |
Kulhydrat: | 12,3 % | 3,3 g |
Fedt: | 47,7 % | 5,8 g |
Alkohol: | 3,6 % |
Lækkert tilbehør til ossobuco
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
4 skiver
Kalveskank (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
2 tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
|
4
Skrællede gulerødder i store tern (ca. 350 g)
|
|
2
Store, grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
|
|
5 stilke
Bladselleri i skiver
|
|
3
Store, finthakkede fed hvidløg
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 dl
Tør hvidvin fx Riesling
|
|
1 dåse
Flåede tomater
|
|
5 dl
Oksebouillon
|
4 spsk
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
Kartoffelmos
|
---|