Ossobuco

Ossobuco

60+ min
Ossobuco er en lækker simreret med oprindelse i Italien, men som måske i virkeligheden passer bedre til vores nordligere himmelstrøg. Ossobuco tager udgangspunkt i at bruge hele dyret, og med den rigtige tilberedning bliver selv den ellers seje skank mør og saftig. Når kødet tilberedes som her, kan det spises med ske. Ossobuco er en super dejlig vinterspise, der fylder kroppen med varme og velvære. Serveres med kartoffelmos og gremolata.
https://www.arla.dk/opskrifter/ossobuco/

Sådan gør du

Ossobuco
  • Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så den ikke danner skål under bruningen.
  • Vend mel, salt og peber sammen og lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Vend kødet i melblandingen og brun det ad to omgange i ca. 2 min. på hver side.
  • Tag kødet op og brun gulerødder, løg, bladselleri og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt tomatpuré og steg yderligere ca. 1 min.
  • Læg kødet på grøntsagerne og hæld vin ved. Bring retten i kog og lad vinen koge ind i ca. 10 min.
  • Dæk retten med flåede tomater og kalvebouillon, bring i kog, og kog ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.
  • Tag låget af og kog ind ved kraftig varme i ca. ½ time. Smag til.
Gremolata
  • Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål og stil blandingen tildækket i køleskabet.
  • Server ossobuco med varm kartoffelmos og drys med gremolata.

I stedet for at koge retten kan du tilberede ossobuco i ovnen. Kom kødet i en ovnfast gryde med låg og steg det i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.

Energiindhold for hele retten:

15951 kJ / 3812 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 36,4 % 9,6 g
Kulhydrat: 12,3 % 3,3 g
Fedt: 47,7 % 5,8 g
Alkohol: 3,6 %
Mere inspiration

Lækkert tilbehør til ossobuco

Kartoffelmos
45 min
Kartoffelmos
(233)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Ossobuco
4 skiver Kalveskank (ca. 1 kg)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
2 tsk Fint salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
4 Skrællede gulerødder i store tern (ca. 350 g)
2 Store, grofthakkede løg (ca. 200 g)
5 stilke Bladselleri i skiver
3 Store, finthakkede fed hvidløg
3 spsk Koncentreret tomatpuré
2 dl Tør hvidvin fx Riesling
1 dåse Flåede tomater
5 dl Oksebouillon
Gremolata
4 spsk Grofthakket bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Små finthakkede fed hvidløg
Tilbehør
Kartoffelmos