Krydret oksegryde med spidskålssalat
60+ min

Krydret oksegryde med spidskålssalat

En lækker gryderet med det syrlige fra flødefraiche og et stærkt pift fra sambal oelek. Serveret med en sprød spidskålssalat.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret oksegryde med spidskålssalat

En lækker gryderet med det syrlige fra flødefraiche og et stærkt pift fra sambal oelek. Serveret med en sprød spidskålssalat.

Antal portioner

Oksegryde

  • 25 g smør
  • 600 g oksebov i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 store zittauerløg i skiver (ca. 200 g)
  • 1 rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 spsk Sambal oelek
  • 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%

Spidskålssalat

  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ dl finthakket kruspersille

Pynt

  • finthakket kruspersille

Tilbehør

  • 240 g brune ris, parboiled (ca. 3 dl) - koges

Fremgangsmåde:

Oksegryde

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet i ca. 2 min og tag det op. Lad resten af smørret gyldne og steg løg og peberfrugt i ca. 2 min. - tag halvdelen fra. Kom det brunede kød i gryden og tilsæt bouillon, sambal oelek og salt. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - eller til kødet er mørt. Tilsæt flødefraiche og grøntsagerne og varm det godt i gennem. Smag til.

Spidskålssalat

Kom spidskål, salt og peber i en skål og bland det godt sammen. Tilsæt øvrige ingedienser og smag til. Server spidskålssalaten til oksegryden og ris. Pynt med persille.

Tips

Spidskål kan erstattes af hvidkål eller rødkål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 44 %
Print