Krydret oksegryde med spidskålssalat

Krydret oksegryde med spidskålssalat

60+ min
En lækker gryderet med oksekød, fløde og et stærkt pift fra sambal oelek. Serveret med en sprød spidskålssalat.

Sådan gør du

Oksegryde
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet i ca. 2 min og tag det op. Lad resten af smørret gyldne og steg løg og peberfrugt i ca. 2 min. - tag halvdelen fra. Kom det brunede kød i gryden og tilsæt bouillon, eddike, sambal oelek og salt. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - eller til kødet er mørt. Tilsæt fløde og de stegte grøntsager og varm oksegryden godt igennem. Smag til.
Spidskålssalat
  • Kom spidskål, salt og peber i en skål og bland det godt sammen. Tilsæt øvrige ingedienser og smag til. Server spidskålssalaten til oksegryden og ris. Pynt med persille.
Tip

Du kan erstatte spidskål med hvidkål eller rødkål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13761 kJ / 3289 kcal

Næringsindhold pr. 100g

669 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,5 % 7,3 g
Kulhydrat: 27,9 % 11 g
Fedt: 53,6 % 9,7 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Oksegryde
Smør
25 g
Oksebov i tern (ca. 2 x 2 cm)
600 g
Store zittauerløg i skiver (ca. 200 g)
2
Rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
1
Groft salt
1 tsk
Oksebouillon
3 dl
Hvidvinseddike
1 spsk
Sambal oelek
1 spsk
Piskefløde
1½ dl
Spidskålssalat
Fintsnittet spidskål
300 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Rapsolie
2 spsk
Hvidvinseddike
1 spsk
Finthakket kruspersille
½ dl
Pynt
Finthakket kruspersille
Tilbehør
Brune ris, parboiled (ca. 3 dl) - koges
240 g