Krydret oksegryde med spidskålssalat
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
En lækker gryderet med oksekød, fløde og et stærkt pift fra sambal oelek. Serveret med en sprød spidskålssalat.
Ingredienser
Oksegryde
25 g
Smør
|
|
---|---|
600 g
Oksebov i tern (ca. 2 x 2 cm)
|
|
2
Store løg i skiver (ca. 200 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Oksebouillon
|
|
1 spsk
Hvidvinseddike
|
|
1 spsk
Sambal oelek
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Spidskålssalat
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
1 spsk
Hvidvinseddike
|
|
½ dl
Finthakket persille
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
---|
Sådan gør du
Oksegryde
Spidskålssalat
Du kan erstatte spidskål med hvidkål eller rødkål.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14859 kJ / 3551 kcal
Næringsindhold pr. 100g
555 kJ / 133 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 17,5 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 34,4 % | 11,2 g |
Fedt: | 48,1 % | 7,2 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.