One pot med kål og perler

One pot med kål og perler

30 min
One pot gryderetter kan laves på adskillige måder - fælles for dem er at alt kommer i gryden på samme tid. Det er nem og lækker aftensmad på en hverdagsaften - og med minimal opvask. Prøv denne skønne one pot med masser af kål og perler, næste gang der skal hurtig aftensmad på bordet...

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 3 min.
  • Tilsæt perlespelt og hæld bouillon og piskefløde ved. Læg blomkål og spidskål i gryden og bring retten i kog.
  • Lad den koge ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. til perlespelten er mør - rør af og til.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.
Topping
  • Fordel toppingen over one pot'en og server direkte fra gryden med groft flute.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9904 kJ / 2367 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,8 % 3 g
Kulhydrat: 63,9 % 15,2 g
Fedt: 23,3 % 2,6 g
Mere inspiration

Prøv også denne italiensk inspirerede one pot.

Relateret video
One pot med kål og perler

Se hvordan du laver one pot med kål og perler her. One pot gryderetter kan laves på adskillige måder - fælles for dem er at alt kommer i gryden på samme tid. Det er nem og lækker aftensmad på en hverdagsaften - og med minimal opvask.

Ingredienser

One pot
Smør
15 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Små finthakkede fed hvidløg
4
Perlespelt - skyllet (ca. 3¼ dl)
250 g
Grøntsagsbouillon
6 dl
Piskefløde
1 dl
Blomkål i små buketter
450 g
Spidskål i tynde strimler
450 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Topping
Slikærter i mindre stykker
150 g
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
1 nip groft salt
Tilbehør
Groft flute
240 g