One pot med kål og perler

One pot med kål og perler

30 min
One pot gryderetter kan laves på adskillige måder - fælles for dem er at alt kommer i gryden på samme tid. Det er nem og lækker aftensmad på en hverdagsaften - og med minimal opvask. Prøv denne skønne one pot med masser af kål og perler, næste gang der skal hurtig aftensmad på bordet...
https://www.arla.dk/opskrifter/one-pot-med-kal-og-perler/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 3 min.
  • Tilsæt perlespelt og hæld bouillon og piskefløde ved. Læg blomkål og spidskål i gryden og bring retten i kog.
  • Lad den koge ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. til perlespelten er mør - rør af og til.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.
Topping
  • Fordel toppingen over one pot'en og server direkte fra gryden med groft flute.
Energiindhold for hele retten:

9919 kJ / 2371 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,8 % 3 g
Kulhydrat: 63,7 % 15,2 g
Fedt: 23,5 % 2,6 g
Mere inspiration

Prøv også denne italiensk inspirerede one pot.

Relateret video
One pot med kål og perler

Se hvordan du laver one pot med kål og perler her. One pot gryderetter kan laves på adskillige måder - fælles for dem er at alt kommer i gryden på samme tid. Det er nem og lækker aftensmad på en hverdagsaften - og med minimal opvask.

Ingredienser

One pot
15 g Smør
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
4 Små finthakkede fed hvidløg
250 g Perlespelt - skyllet (ca. 3¼ dl)
6 dl Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde
450 g Blomkål i små buketter
450 g Spidskål i tynde strimler
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
150 g Slikærter i mindre stykker
1 dl Grofthakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 nip groft salt
Tilbehør
240 g Groft flute