One pot med laks og spinat

One pot med laks og spinat

30 min
One pot med laks og spinat - en dejlig nem fiskeret med pasta, som de fleste vil synes om. One pots er nemme og hurtige at tilberede, da alt laves i en gryde! Tag evt. børnene med i køkkenet, hvis du skal lave one pot med laks og spinat. Denne one pot er nem hverdagsmad på en travl aften.
https://www.arla.dk/opskrifter/one-pot-med-laks-og-spinat/

Sådan gør du

One pot
  • Kom bouillon, piskefløde, pasta, citronpeber og salt i en stor tykbundet gryde. Bring det i kog - og rør af og til.
  • Kog det ved svag til jævn varme, under låg, i 12 min. - rør af og til.
  • Tilsæt spinat, lad spinaten falde sammen og vend godt rundt.
  • Læg bønner og laksetern på toppen og kog videre i ca. 2 min. Vend rundt i retten og lad det koge yderligere i ca. 2 min. - stadig med låg.
Topping
  • Vend imens æbler og citronsaft sammen med spinaten.
  • Anret og server one pot straks - toppet med æble, spinat og drysset med cashewnødder og fintrevet citronskal.
Energiindhold for hele retten:

15007 kJ / 3587 kcal

Næringsindhold pr. 100g

683 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,3 % 6,5 g
Kulhydrat: 46,6 % 18,7 g
Fedt: 37,1 % 6,8 g
Mere inspiration

Vild med one pots? Prøv også denne vegetariske variant med kål og perlespelt.

Relateret video
One pot med laks og spinat

One pot med laks og spinat - en dejlig nem fiskeret med pasta, som de fleste vil synes om. One pots er nemme og hurtige at tilberede, da alt laves i en gryde! Tag evt. børnene med i køkkenet, hvis du skal lave one pot med laks og spinat. Denne one pot er nem hverdagsmad på en travl aften.

Ingredienser

One pot
7 dl Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde
300 g Tørret pasta, fx penne
1 tsk Citronpeber
½ tsk Groft salt
225 g Skyllede babyspinatblade
275 g Optøede frosne grønne bønner i mindre stykker
400 g Fersk laks uden skind - i tern (ca. 2 x 2 cm)
Topping
1 Rødt æble i tern (ca. 125 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
25 g Fintstrimlede spinatblade
25 g Ristede og saltede cashewnødder
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)