Italiensk inspireret one pot

30 min
Italiensk inspireret one pot

One pot pasta med bacon. Så bliver det faktisk ikke nemmere - du skal bare huske at tænde for blusset og røre i gryden af og til. Og vupti står aftensmaden på bordet.

Ingredienser

7 dl Grøntsagsbouillon
600 g Blommetomater i halve
400 g Tørret fuldkornspasta, fx penne
4 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
3 Grofthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
3 Små grofthakkede fed hvidløg
3 dl Basilikumblade
2 tsk Tørret basilikum
1½ tsk Groft salt
1 tsk Røget paprika
½ tsk Tørrede chiliflager
125 g Bacon
140 g Revet mozzarellaost

Pynt

Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Kom grøntsagsbouillon, tomater og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring det hele i kog og kog det ved svag til jævn varme og under låg i 16-18 min - rør af og til.
  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Knus det groft.
  • Mærk efter om pastaen er kogt - den skal være mør uden at være blød. Tilsæt osten og vend godt rundt og server den italienske one pot, pyntet med basilikum og med bacon til at drysse på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10132 kJ / 2422 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 20,1 % 5,1 g
Kulhydrat: 51,5 % 13,1 g
Fedt: 28,4 % 3,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/italiensk-inspireret-one-pot/