Italiensk inspireret one pot

Italiensk inspireret one pot

30 min
One pot pasta med bacon. Så bliver det faktisk ikke nemmere - du skal bare huske at tænde for blusset og røre i gryden af og til. Og vupti står aftensmaden på bordet.

Sådan gør du

  • Kom grøntsagsbouillon, tomater og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring det hele i kog og kog det ved svag til jævn varme og under låg i 16-18 min - rør af og til.
  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Knus det groft.
  • Mærk efter om pastaen er kogt - den skal være mør uden at være blød. Tilsæt osten og vend godt rundt og server den italienske one pot, pyntet med basilikum og med bacon til at drysse på.
Energiindhold for hele retten:

9284 kJ / 2219 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 22 % 5,1 g
Kulhydrat: 56 % 13,1 g
Fedt: 22 % 2,4 g

Ingredienser

7 dl Grøntsagsbouillon
600 g Blommetomater i halve
400 g Tørret fuldkornspasta, fx penne
4 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
3 Grofthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
3 Små grofthakkede fed hvidløg
3 dl Basilikumblade
2 tsk Tørret basilikum
1½ tsk Groft salt
1 tsk Røget paprika
½ tsk Tørrede chiliflager
125 g Bacon
140 g Revet mozzarellaost
Pynt
Frisk basilikum