Italiensk inspireret one pot

Italiensk inspireret one pot

30 min
One pot pasta med bacon. Så bliver det faktisk ikke nemmere - du skal bare huske at tænde for blusset og røre i gryden af og til. Og vupti står aftensmaden på bordet.

Sådan gør du

  • Kom grøntsagsbouillon, tomater og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring det hele i kog og kog det ved svag til jævn varme og under låg i 16-18 min - rør af og til.
  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Knus det groft.
  • Mærk efter om pastaen er kogt - den skal være mør uden at være blød. Tilsæt osten og vend godt rundt og server den italienske one pot, pyntet med basilikum og med bacon til at drysse på.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9363 kJ / 2238 kcal

Næringsindhold pr. 100g

400 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 21 % 4,9 g
Kulhydrat: 55,5 % 13,1 g
Fedt: 23,5 % 2,5 g

Ingredienser

Grøntsagsbouillon
7 dl
Blommetomater i halve
600 g
Tørret fuldkornspasta, fx penne
400 g
Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
4
Grofthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
3
Små grofthakkede fed hvidløg
3
Frisk basilikum
3 dl
Tørret basilikum
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Røget paprika
1 tsk
Tørrede chiliflager
½ tsk
Bacon
125 g
Arla Karolines Køkken® økologisk revet Mozzarella 20%
140 g
Pynt
Friske basilikum