Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

35 min
Arbejdstid: 15 min
Pasta e fagioli er en italiensk one pot pasta med bønner. En simpel ret, hvor du kan bruge rester, fx forskellige tørrede pastatyper og Parmigiano Reggiano-osteskorper. Pasta e fagioli - også kaldet pasta fasul er en meget populær ret i USA, især blandt italiensk-amerikanere, og er ofte serveret som en vinterret på grund af dens "comfort food" egenskaber. Der er mange variationer af pasta fasul afhængigt af regionen i Italien og de tilgængelige ingredienser. Det er oplagt at bruge friske krydderurter fra haven, når vi har dem - frem de for tørrede krydderurter, som er nævnt i opskriften.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-e-fagioli/

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og steg løg og gulerødder i ca. 3 min.
  • Tilsæt tomatpure, krydderurter og hvidvin, og lad det koge i ca. 5 min.
  • Kom bouillon, tomat og pasta i gryden og lad det koge ved svag varme til pastaen er næsten færdig - ca. 15 min.
  • Dræn bønnerne og tilsæt dem sammen med bladselleri og kog retten færdig, under omrøring - ca. 3 min.
  • Server pastaretten i gryden og drys med ost og persille.

Da pasta e fagioli er en slags resteret, kan du selvfølgelig bruge de grøntsager, du lige har. Men vær opmærksom på at forskellige grøntsager har forskellige kogetider.

At pasta e fagioli betyder pasta og bønner.

Energiindhold for hele retten:

8035 kJ / 1920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

325 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,8 % 3 g
Kulhydrat: 64,8 % 12,4 g
Fedt: 12,3 % 1,1 g
Alkohol: 7,1 %
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

10 g Smør
2 Grofthakkede rødløg
200 g Gulerødder i små tern
2 spsk Tomatpuré
2 spsk Tørrede krydderurter, fx timian, oregano og rosmarin
2 dl Hvidvin
0,7 liter Grøntsagsbouillon
1 dåse Flåede tomater
300 g Tørret pasta, fx rigatoni
1 dåse Brune bønner eller kidneybønner (ca. 240 g)
200 g Bladselleri i skiver
Topping
25 g Revet lagret havartiost, Parmigiano Reggiano eller anden revet ost
Hakket persille