Linsegryde med halloumi
45 min
•
&format=webp)
Her er en opskrift på linsegryde med masser af smag og varme. Denne gryderet henter sin inspiration i det nordafrikanske køkken. Søde kartofler, spændende krydderier og grøntsager giver sammen med stegt halloumi et skønt måltid. Linsegryden består af grønne linser, søde kartofler, løg, peberfrugt og squash - den er nem at lave og sammen med en dejlig sprød salat med granatæblekerner er måltidet både velsmagende og smukt at se på .
Ingredienser
Linsegryde
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
200 g
Tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
200 g
Halloumi ost
|
|
3
Søde kartofler i små tern (ca. 450 g)
|
|
1
Grofthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Store grofthakkede fed hvidløg
|
|
1½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
2
Grønne squash i mundrette stykker (ca. 300 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i tern (ca. 125 g)
|
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
---|
Spidskålssalat
250 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
---|---|
1 dl
Granatæblekerner (ca. 75 g)
|
|
1
Pære i tynde skiver (ca. 125 g)
|
Sådan gør du
Linsegryde
Spidskålssalat
Du kan erstatte søde kartofler med kartofler eller andre rodfrugter. Har du lyst til mere krydderi med styrke, kan du tilsætte chili.
