Linsegryde med halloumi

Linsegryde med halloumi

45 min
Denne gryderet henter sin inspiration i det nordafrikanske køkken. Søde kartofler, spændende krydderier og grøntsager mødes her, sammen med en dejlig sprød salat.

Sådan gør du

Linsegryde
  • Bring bouillon og linser i kog i en tykbundet gryde. Kog linserne ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.
  • Lad imens olien blive godt varm i en tykbundet gryde. Kom osten i og steg den ved jævn varme ca. 1 min. på hver side. Tag osten op. Kom linser, kartofler, løg, hvidløg, spidskommen og kardemomme i gryden og steg i yderligere ca. 10 min. Tilsæt squash, peberfrugt og ost og lad linsegryden koge ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
Spidskålssalat
  • Vend kål, granatæbler og pære sammen i en skål. Anret linsegryden og drys med persille. Server med salat.
Energiindhold for hele retten:

6617 kJ / 1582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

282 kJ / 67 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 21,9 % 3,6 g
Kulhydrat: 41,8 % 6,9 g
Fedt: 36,3 % 2,8 g
Mere inspiration

Prøv denne skønne lasagne med linser.

Linselasagne
1 time
Linselasagne
(8)

Ingredienser

Linsegryde
½ liter Grøntsagsbouillon
200 g Tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
1 spsk Rapsolie
200 g Halloumi ost
3 Søde kartofler i små tern (ca. 450 g)
1 Grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
2 Store grofthakkede fed hvidløg
1½ tsk Stødt spidskommen
1½ tsk Stødt kardemomme
2 Grønne squash i mundrette stykker (ca. 300 g)
1 Rød peberfrugt i tern (ca. 125 g)
Spidskålssalat
250 g Fintsnittet lilla spidskål
1 dl Granatæblekerner (ca. 75 g)
1 Pære i tynde skiver (ca. 125 g)
1 dl Finthakket bredbladet persille