Linsegryde med halloumi

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Denne gryderet henter sin inspiration i det nordafrikanske køkken. Søde kartofler, spændende krydderier og grøntsager mødes her, sammen med en dejlig sprød salat.

Ingredienser

Antal portioner

Linsegryde

  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
  • 1 spsk rapsolie
  • 200 g Karolines Køkken® Halloumi ost 25% i kvarte skiver Halloumi
  • 3 søde kartofler i små tern (ca. 450 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 store grofthakkede fed hvidløg
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 2 grønne squash i mundrette stykker (ca. 300 g)
  • 1 rød peberfrugt i tern (ca. 125 g)

Spidskålssalat

  • 250 g fintsnittet lilla spidskål
  • 1 dl granatæblekerner (ca. 75 g)
  • 1 pære i tynde skiver (ca. 125 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Linsegryde

Bring bouillon og linser i kog i en tykbundet gryde. Kog linserne ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.

Lad imens olien blive godt varm i en tykbundet gryde. Kom osten i og steg den ved jævn varme ca. 1 min. på hver side. Tag osten op. Kom linser, kartofler, løg, hvidløg, spidskommen og kardemomme i gryden og steg i yderligere ca. 10 min. Tilsæt squash, peberfrugt og ost og lad linsegryden koge ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Spidskålssalat

Vend kål, granatæbler og pære sammen i en skål. Anret linsegryden og drys med persille. Server med salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: