Skipperlabskovs - med mere grønt

Skipperlabskovs - med mere grønt

1 time
Hurtig version af skipperlabskovs, der her er tilberedt med en lille portion hakket oksekød, som smager af meget mere. Skipperlabskovs - med mere grønt er skøn efterårs- og vintermad, som du ovenikøbet kan nå på en hverdag. Skipperlabskovsen her indeholder mere grønt end den klassiske skipperlabskovs, så den er god både for pengepung og mave.

Sådan gør du

Skipperlabskovs - med mere grønt
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor gryde. Steg kødet ca. 5 min. til det smuldrer og skifter farve.
  • Smelt resten af smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og selleri ved jævn varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt kartofler, vand, laurbærblade og peberkorn. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kartoflerne er møre - rør af og til.
  • Rør rigtig godt de sidste 3 min. så kartoflerne jævner.
  • Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt salt og varm retten igennem. Smag til.
  • Kom skipperlabskovsen i lune skåle eller dybe tallerkener og pynt med purløg eller persille.
  • Server med en lille smørklat på toppen og sammen med rugbrød, rødbeder og worcestershiresauce.

Løg, kartofler, selleri og andre rodfrugter er alle grøntsager, som trives godt under vores danske himmelstrøg. Så det kræver ikke lang transport at få dem fra jord til bord. De er ydermere velegnede til at opbevare i flere måneder, så de er god basiskost, når du vil spise mere grønt.

Måske vil dine kartofler ikke koge ud, og kan derfor ikke jævne skipperlabskovsen. Hvis det er tilfældet, kan du tage ca. halvdelen af de møre kartofler op, mose og komme dem tilbage i retten.

Energiindhold for hele retten:

9252 kJ / 2211 kcal

Næringsindhold pr. 100g

354 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 58,4 % 12,2 g
Fedt: 26,4 % 2,5 g
Mere inspiration

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med at bage selv

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(43)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Skipperlabskovs - med mere grønt
30 g Smør
200 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
3 Løg i grove stykker (ca. 300 g)
½ Groftrevet knoldselleri (ca. 400 g)
800 g Skrællede kartofler i grove stykker
3 dl Vand
3 Laurbærblade
10 Sorte peberkorn
2 tsk Groft salt
Pynt
Klippet purløg eller hakket persille
Tilbehør
30 g Koldt smør
240 g Rugbrød
Syltede rødbeder
Worcestershiresauce
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk