Løg, kartofler, selleri og andre rodfrugter er alle grøntsager, som trives godt under vores danske himmelstrøg. Så det kræver ikke lang transport at få dem fra jord til bord. De er ydermere velegnede til at opbevare i flere måneder, så de er god basiskost, når du vil spise mere grønt.
Måske vil dine kartofler ikke koge ud, og kan derfor ikke jævne skipperlabskovsen. Hvis det er tilfældet, kan du tage ca. halvdelen af de møre kartofler op, mose og komme dem tilbage i retten.
9252 kJ / 2211 kcal
354 kJ / 85 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 15,2 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 58,4 % | 12,2 g |
Fedt: | 26,4 % | 2,5 g |
Hvis du har lyst til at prøve kræfter med at bage selv
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
30 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
3
Løg i grove stykker (ca. 300 g)
|
|
½
Groftrevet knoldselleri (ca. 400 g)
|
|
800 g
Skrællede kartofler i grove stykker
|
|
3 dl
Vand
|
|
3
Laurbærblade
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Klippet purløg eller hakket persille
|
---|
30 g
Koldt smør
|
|
---|---|
240 g
Rugbrød
|
|
Syltede rødbeder
|
|
Worcestershiresauce
|