Skipperlabskovs - med mere grønt
Hurtig version af skipperlabskovs, der her er tilberedt med en lille portion hakket oksekød, som smager af meget mere. Skipperlabskovs - med mere grønt er skøn efterårs- og vintermad, som du ovenikøbet kan nå på en hverdag. Skipperlabskovsen her indeholder mere grønt end den klassiske skipperlabskovs, så den er god både for pengepung og mave.
Ingredienser
Skipperlabskovs - med mere grønt
30 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
3
Løg i grove stykker (ca. 300 g)
|
|
½
Groftrevet knoldselleri (ca. 400 g)
|
|
800 g
Skrællede kartofler i grove stykker
|
|
3 dl
Vand
|
|
3
Laurbærblade
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Pynt
Klippet purløg eller hakket persille
|
---|
Tilbehør
30 g
Koldt smør
|
|
---|---|
240 g
Rugbrød
|
|
Syltede rødbeder
|
|
Worcestershiresauce
|
Sådan gør du
Skipperlabskovs - med mere grønt
Løg, kartofler, selleri og andre rodfrugter er alle grøntsager, som trives godt under vores danske himmelstrøg. Så det kræver ikke lang transport at få dem fra jord til bord. De er ydermere velegnede til at opbevare i flere måneder, så de er god basiskost, når du vil spise mere grønt.
Måske vil dine kartofler ikke koge ud, og kan derfor ikke jævne skipperlabskovsen. Hvis det er tilfældet, kan du tage ca. halvdelen af de møre kartofler op, mose og komme dem tilbage i retten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9252 kJ / 2211 kcal
Næringsindhold pr. 100g
354 kJ / 85 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 15,2 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 58,4 % | 12,2 g |
Fedt: | 26,4 % | 2,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.