Gryderet med oksekød og grøntsager

Gryderet med oksekød og grøntsager

60+ min
Gryderet med oksekød og grøntsager er en delikat one pot med kartofler. Du kommer alt i den samme gryde, men lidt efter lidt, så de forskellige ingredienser får lige netop den tid, der klæder dem bedst. Det hele rundes af med en sjat fløde og så er der serveret.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stor, tykbundet gryde. Brun kødet på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og salt og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Kom kartoflerne i gryden og kog ved jævn varme i yderligere ca. 15 min. Tilsæt løgene og kog i endnu ca. 5 min. Flæk aspargesbroccoli og vend dem i retten sammen med squash, bønner og fløde. Varm hurtigt gryderetten igennem og smag til.
  • Fordel gryderetten i dybe tallerkener, drys med citronskal og sesam og spis med kniv og gaffel. Server med groft flute, så I kan søbe den gode sky op.
Energiindhold for hele retten:

13239 kJ / 3164 kcal

Næringsindhold pr. 100g

471 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 25,4 % 7 g
Kulhydrat: 52,8 % 14,6 g
Fedt: 21,8 % 2,8 g

Ingredienser

10 g Smør
300 g Oksesmåkød, fx af inderlår, bov eller klump
6 dl Oksebouillon
1 tsk Groft salt
400 g Skrubbede små kartofler
3 Rødløg i tykke både (ca. 250 g)
200 g Rensede broccolini eller broccoli i små buketter
1 Grøn squash i kvarte, tykke skiver (ca. 300 g)
1 dåse Skyllede, afdryppede hvide bønner, fx butter beans
1 dl Piskefløde
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Sesamfrø
Tilbehør
240 g Groft flute
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk