Timiangryde med sweet potatoes mos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

30 min

Der er strimler af okseklump, porrer, rosiner og grønne vindruer i gryden. Dertil en skøn mos af almindelige og søde kartofler.

Ingredienser

Antal portioner

Mos

  • 500 g skrællede søde kartofler
  • 500 g skrællede melede kartofler
  • 1 liter vand
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 1 dl vand
  • 3 porrer i ringe
  • 50 g rosiner
  • 2 spsk finthakkede friske timianblade
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 200 g stenfri, grønne vindruer i halve
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af frisk timian

Sådan gør du

Sådan gør du

Mos

Skær de to slags kartofler i grove stykker og kom dem i en tykbundet gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft med en grydeske og vend først smør og derefter mælk og salt i. Varm kartoffelmosen godt igennem under omrøring og smag til.

Kom mælkesauce, vand, porrer, rosiner og timian i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt oksekød, vindruer, salt og peber og bring atter i kog under omrøring. Kog retten ved jævn varme i ca. 1 min. Smag til og server timiangryden sammen med sweet potatoes mos.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: