Timiangryde med sweet potatoes mos

Timiangryde med sweet potatoes mos

30 min
Der er strimler af okseklump, porrer, rosiner og grønne vindruer i gryden. Dertil en skøn mos af almindelige og søde kartofler.

Sådan gør du

Mos
  • Skær de to slags kartofler i grove stykker og kom dem i en tykbundet gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft med en grydeske og vend først smør og derefter mælk og salt i. Varm kartoffelmosen godt igennem under omrøring og smag til.
  • Kom mælkesauce, vand, porrer, rosiner og timian i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt oksekød, vindruer, salt og peber og bring atter i kog under omrøring. Kog retten ved jævn varme i ca. 1 min. Smag til og server timiangryden sammen med sweet potatoes mos.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9575 kJ / 2288 kcal

Næringsindhold pr. 100g

318 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,9 % 4,5 g
Kulhydrat: 52,8 % 9,9 g
Fedt: 23,3 % 2 g

Ingredienser

Mos
Skrællede søde kartofler
500 g
Skrællede melede kartofler
500 g
Vand
1 liter
Smør
20 g
Mælk
2 dl
Groft salt
1½ tsk
Mælkesauce
½ liter
Vand
1 dl
Porrer i ringe
3
Rosiner
50 g
Finthakket frisk timian
2 spsk
Wokstrimler af okseklump
400 g
Stenfri, grønne vindruer i halve
200 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber