Caribisk fiskegryde

Caribisk fiskegryde

45 min
Syrlig, sød og med en smule styrke. Når fisken rimmes bliver den lidt mere fast i kødet.

Sådan gør du

  • Rør vand og salt sammen til en lage i en skål. Kom fiskestykkerne heri og stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Hæld fisken til afdrypning i en sigte.
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Svits hvidløg, ingefær, spidskommen og cayennepeber i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, fisk, søde kartofler og porrer og lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. - eller til kartoflerne er møre. Rør forsigtigt i fiskegryden. Server med bulgur, yoghurt og lime.
Energiindhold for hele retten:

10418 kJ / 2490 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,5 % 6 g
Kulhydrat: 45,4 % 11,1 g
Fedt: 30,1 % 3,4 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

½ liter Vand
2 spsk Groft salt
600 g Torskefilet i mindre stykker (ca. 3 x 3 cm)
25 g Smør
2 Små finthakkede fed hvidløg
1½ tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Cayennepeber
3 dl Fiskebouillon
2 Søde kartofler i grove stykker (ca. 350 g)
1 Porre i 2 cm grove stykker (ca. 200 g)
Tilbehør
240 g Grov bulgur - koges
2 dl Græsk yoghurt
1 Limefrugt i mindre stykker