Caribisk fiskegryde

Caribisk fiskegryde

45 min
Syrlig, sød og med en smule styrke. Når fisken rimmes bliver den lidt mere fast i kødet.

Sådan gør du

  • Rør vand og salt sammen til en lage i en skål. Kom fiskestykkerne heri og stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Hæld fisken til afdrypning i en sigte.
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Svits hvidløg, ingefær, spidskommen og cayennepeber i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, fisk, søde kartofler og porrer og lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. - eller til kartoflerne er møre. Rør forsigtigt i fiskegryden. Server med bulgur, yoghurt og lime.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10520 kJ / 2514 kcal

Næringsindhold pr. 100g

420 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 25,1 % 6,2 g
Kulhydrat: 45,1 % 11,1 g
Fedt: 29,8 % 3,4 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Vand
½ liter
Groft salt
2 spsk
Torskefilet i mindre stykker (ca. 3 x 3 cm)
600 g
Smør
25 g
Små finthakkede fed hvidløg
2
Stødt ingefær
1½ tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Fiskebouillon
3 dl
Søde kartofler i grove stykker (ca. 350 g)
2
Porre i 2 cm grove stykker (ca. 200 g)
1
Tilbehør
Grov bulgur - koges
240 g
2 dl
Limefrugt i mindre stykker
1