Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Få sat fisk og skaldyr på menuen med denne lækre og velsmagende pastaret svøbt i citrus.

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g pillede perleløg, fx røde
  • 20 g smør
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 300 g havtaskehale i tern (ca. 2 x 3 cm)
  • 200 g skrællede gule beder i halve skiver - eller gulerødder i skiver
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 250 g rejer
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 250 g rensede friske blåmuslinger i skal
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g frisk hvid pasta
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 250 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Halver perleløgene på langs og skil dem ad i lagene. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner, og tilsæt hvidløget. Svits havtaske, gule beder og perleløg i ca. 2 min. Tilsæt sauce, rejer og de øvrige ingredienser. Kog saucen i ca. 2 min. og smag til. Kasser de muslinger som ikke åbner sig.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld den til afdrypning i en sigte. Kom pastaen i en stor varm skål sammen med saucen. Drys med basilikum og vend det godt sammen. Pynt med basilikum og server brød til.

Tip

Du kan variere fisk og skaldyr efter smag og behag. Anvend evt. en frostblanding for en let og hurtig løsning.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 20 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Med særligt fokus på citrus i retten, drejes druevalget over på riesling. Vinen skal være tør, og et godt bud kan være en version fra Alsace.

Læs mere om vin til mad