Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Få sat fisk og skaldyr på menuen med denne lækre og velsmagende pastaret svøbt i citrus.

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g pillede perleløg, fx røde
  • 20 g smør
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 300 g havtaskehale i tern (ca. 2 x 3 cm)
  • 200 g skrællede gule beder i halve skiver - eller gulerødder i skiver
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 250 g rejer
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 250 g rensede friske blåmuslinger i skal
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g frisk hvid pasta
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 250 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Halver perleløgene på langs og skil dem ad i lagene. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner, og tilsæt hvidløget. Svits havtaske, gule beder og perleløg i ca. 2 min. Tilsæt sauce, rejer og de øvrige ingredienser. Kog saucen i ca. 2 min. og smag til. Kasser de muslinger som ikke åbner sig.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld den til afdrypning i en sigte. Kom pastaen i en stor varm skål sammen med saucen. Drys med basilikum og vend det godt sammen. Pynt med basilikum og server brød til.

Tip

Du kan variere fisk og skaldyr efter smag og behag. Anvend evt. en frostblanding for en let og hurtig løsning.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Med særligt fokus på citrus i retten, drejes druevalget over på riesling. Vinen skal være tør, og et godt bud kan være en version fra Alsace.

Læs mere om vin til mad