Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

45 min
Få sat fisk og skaldyr på menuen med denne lækre og velsmagende pastaret svøbt i citrus.

Sådan gør du

  • Halver perleløgene på langs og skil dem ad i lagene. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner, og tilsæt hvidløget. Svits havtaske, gule beder og perleløg i ca. 2 min. Tilsæt sauce, rejer og de øvrige ingredienser. Kog saucen i ca. 2 min. og smag til. Kasser de muslinger som ikke åbner sig.
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld den til afdrypning i en sigte. Kom pastaen i en stor varm skål sammen med saucen. Drys med basilikum og vend det godt sammen. Pynt med basilikum og server brød til.
Tip

Du kan variere fisk og skaldyr efter smag og behag. Anvend evt. en frostblanding for en let og hurtig løsning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11046 kJ / 2640 kcal

Næringsindhold pr. 100g

401 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 29,2 % 6,9 g
Kulhydrat: 52,2 % 12,3 g
Fedt: 18,6 % 2 g
Mere inspiration

Endnu en nem og lækker pastaret med fisk.

Ingredienser

Pillede perleløg, fx røde
150 g
Smør
20 g
Stort finthakket fed hvidløg
1
Havtaskehale i tern (ca. 2 x 3 cm)
300 g
Skrællede gule beder i halve skiver - eller gulerødder i skiver
200 g
Mælkesauce
½ liter
Rejer
250 g
Cherrytomater i halve
250 g
Rensede friske blåmuslinger i skal
250 g
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Frisk hvid pasta
250 g
Finthakkede frisk basilikum
1 dl
Pynt
Friske basilikum
Tilbehør
Groft flute
250 g