Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet
45 min

Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

Få sat fisk og skaldyr på menuen med denne lækre og velsmagende pastaret svøbt i citrus.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

Få sat fisk og skaldyr på menuen med denne lækre og velsmagende pastaret svøbt i citrus.

Antal portioner
  • 150 g pillede perleløg, fx røde
  • 20 g smør
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 300 g havtaskehale i tern (ca. 2 x 3 cm)
  • 200 g skrællede gule beder i halve skiver - eller gulerødder i skiver
  • ½ liter Karolines Køkken® Mild Citronsauce
  • 250 g rejer
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 150 g rensede friske blåmuslinger i skal
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g frisk hvid pasta
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 250 g groft flute

Fremgangsmåde:

Halver perleløgene på langs og skil dem ad i lagene. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner, og tilsæt hvidløget. Svits havtaske, gule beder og perleløg i ca. 2 min. Tilsæt citronsauce og de øvrige ingredienser. Kog saucen i ca. 2 min. og smag til.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld den til afdrypning i en sigte. Kom pastaen i en stor varm skål sammen med saucen. Drys med basilikum og vend det godt sammen. Pynt med basilikum og server brød til.

Tips

Du kan variere fisk og skaldyr efter smag og behag. Anvend evt. en frostblanding for en let og hurtig løsning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Med særligt fokus på citrus i retten, drejes druevalget over på riesling. Vinen skal være tør, og et godt bud kan være en version fra Alsace.

Læs mere om vin til mad