Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce
1 timer

Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce

Smukke fiskepakker anrettet med cremet pasta og pistacienødder.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce

Smukke fiskepakker anrettet med cremet pasta og pistacienødder.

Antal portioner

Torsk i folie

  • 15 g smør
  • 2 liter skyllede babyspinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g torskefilet uden skind
  • 25 g semidried tomatoes i strimler
  • 1 gulerod i strimler (ca. 75 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hvidvinssauce

  • 15 g smør
  • 4 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 3 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 tsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 tsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g frisk pasta, fx fettuccine
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • grofthakkede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Torsk i folie

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 1 min. eller til den er faldet sammen. Tilsæt salt og peber. Hæld spinaten i en sigte og lad den dryppe godt af. Skær torsken i 4 stykker. Læg 4 stykker alufolie (ca. 20 x 20 cm) ud på bordet og fordel den dampede spinat - gem lidt til pastaen. Fordel torsk, tomat og gulerod ovenpå spinaten. Drys med salt og peber. Luk folien omkring fiskestykkerne så de bliver lukkede i toppen. Bag fiskepakkerne i en bradepande midt i ovnen.

Hvidvinssauce

Lad imens smørret smelte i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg og hvidløg og svits dem til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidvin og kog til der er ca. 2 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog til der er ca. 3 dl sauce tilbage. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning. Tilsæt jævningen under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 2 min. Tilsæt salt og peber og smag hvidvinssaucen til.

Kog pastaen i vand tilsat salt, i en stor, tykbundet gryde, efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Kom pastaen tilbage i gryden og vend den sammen med resten af spinaten.

Luk fiskepakkerne op og anret fisk og grøntsager på varme tallerkener - ovenpå pastaen. Hæld lidt sauce ved og server resten i en skål ved siden af. Pynt med pistacienøddekerner.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 50 %
Print