Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce

Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce

1 time
Smukke fiskepakker anrettet med cremet pasta og pistacienødder.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Torsk i folie
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 1 min. eller til den er faldet sammen. Tilsæt salt og peber. Hæld spinaten i en sigte og lad den dryppe godt af. Skær torsken i 4 stykker. Læg 4 stykker alufolie (ca. 20 x 20 cm) ud på bordet og fordel den dampede spinat - gem lidt til pastaen. Fordel torsk, tomat og gulerod ovenpå spinaten. Drys med salt og peber. Luk folien omkring fiskestykkerne så de bliver lukkede i toppen. Bag fiskepakkerne i en bradepande midt i ovnen.
Hvidvinssauce
  • Lad imens smørret smelte i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg og hvidløg og svits dem til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidvin og kog til der er ca. 2 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog til der er ca. 3 dl sauce tilbage. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning. Tilsæt jævningen under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 2 min. Tilsæt salt og peber og smag hvidvinssaucen til.
  • Kog pastaen i vand tilsat salt, i en stor, tykbundet gryde, efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Kom pastaen tilbage i gryden og vend den sammen med resten af spinaten.
  • Luk fiskepakkerne op og anret fisk og grøntsager på varme tallerkener - ovenpå pastaen. Hæld lidt sauce ved og server resten i en skål ved siden af. Pynt med pistacienøddekerner.
Energiindhold for hele retten:

12171 kJ / 2909 kcal

Næringsindhold pr. 100g

699 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 13,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 33 % 13,6 g
Fedt: 52 % 9,8 g
Alkohol: 1,2 %
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Torsk i folie
15 g Smør
2 liter Skyllede babyspinatblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Torskefilet uden skind
25 g Semidried tomater i strimler
1 Gulerod i strimler (ca. 75 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Hvidvinssauce
15 g Smør
4 Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
2 Store finthakkede fed hvidløg
3 dl Tør hvidvin, fx riesling
2 dl Piskefløde
2 tsk Majsstivelse, fx maizena
2 tsk Vand
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
175 g Frisk pasta, fx fettuccine
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
Pynt
Grofthakkede saltede pistacienøddekerner