Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce

Bedømmelse

(13 vurderinger)

1 timer

Smukke fiskepakker anrettet med cremet pasta og pistacienødder.

Ingredienser

Antal portioner

Torsk i folie

  • 15 g smør
  • 2 liter skyllede babyspinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g torskefilet uden skind
  • 25 g semidried tomatoes i strimler
  • 1 gulerod i strimler (ca. 75 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hvidvinssauce

  • 15 g smør
  • 4 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 3 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 tsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 tsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g frisk pasta, fx fettuccine
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • grofthakkede pistacienøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Torsk i folie

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 1 min. eller til den er faldet sammen. Tilsæt salt og peber. Hæld spinaten i en sigte og lad den dryppe godt af. Skær torsken i 4 stykker. Læg 4 stykker alufolie (ca. 20 x 20 cm) ud på bordet og fordel den dampede spinat - gem lidt til pastaen. Fordel torsk, tomat og gulerod ovenpå spinaten. Drys med salt og peber. Luk folien omkring fiskestykkerne så de bliver lukkede i toppen. Bag fiskepakkerne i en bradepande midt i ovnen.

Hvidvinssauce

Lad imens smørret smelte i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg og hvidløg og svits dem til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidvin og kog til der er ca. 2 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog til der er ca. 3 dl sauce tilbage. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning. Tilsæt jævningen under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 2 min. Tilsæt salt og peber og smag hvidvinssaucen til.

Kog pastaen i vand tilsat salt, i en stor, tykbundet gryde, efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Kom pastaen tilbage i gryden og vend den sammen med resten af spinaten.

Luk fiskepakkerne op og anret fisk og grøntsager på varme tallerkener - ovenpå pastaen. Hæld lidt sauce ved og server resten i en skål ved siden af. Pynt med pistacienøddekerner.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 50 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: