Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce

Torsk i folie med frisk spinat og hvidvinssauce

1 time
Smukke fiskepakker anrettet med cremet pasta og pistacienødder.

Sådan gør du

Torsk i folie
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 1 min. eller til den er faldet sammen. Tilsæt salt og peber. Hæld spinaten i en sigte og lad den dryppe godt af. Skær torsken i 4 stykker. Læg 4 stykker alufolie (ca. 20 x 20 cm) ud på bordet og fordel den dampede spinat - gem lidt til pastaen. Fordel torsk, tomat og gulerod ovenpå spinaten. Drys med salt og peber. Luk folien omkring fiskestykkerne så de bliver lukkede i toppen. Bag fiskepakkerne i en bradepande midt i ovnen.
Hvidvinssauce
  • Lad imens smørret smelte i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg og hvidløg og svits dem til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidvin og kog til der er ca. 2 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog til der er ca. 3 dl sauce tilbage. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning. Tilsæt jævningen under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 2 min. Tilsæt salt og peber og smag hvidvinssaucen til.
  • Kog pastaen i vand tilsat salt, i en stor, tykbundet gryde, efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Kom pastaen tilbage i gryden og vend den sammen med resten af spinaten.
  • Luk fiskepakkerne op og anret fisk og grøntsager på varme tallerkener - ovenpå pastaen. Hæld lidt sauce ved og server resten i en skål ved siden af. Pynt med pistacienøddekerner.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12171 kJ / 2909 kcal

Næringsindhold pr. 100g

699 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 13,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 33 % 13,6 g
Fedt: 52 % 9,8 g
Alkohol: 1,2 %
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Torsk i folie
Smør
15 g
Skyllede babyspinatblade
2 liter
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Torskefilet uden skind
400 g
Semidried tomater i strimler
25 g
Gulerod i strimler (ca. 75 g)
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Hvidvinssauce
Smør
15 g
Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
4
Store finthakkede fed hvidløg
2
Tør hvidvin, fx riesling
3 dl
2 dl
Majsstivelse, fx maizena
2 tsk
Vand
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Frisk pasta, fx fettuccine
175 g
Vand
1½ liter
Groft salt
1½ tsk
Pynt
Grofthakkede saltede pistacienøddekerner