Stuvet spinat

15 min
Stuvet spinat

Lækker flødestuvet spinat, som både er super nem og hurtig at tilberede. Uanset om du bruger frisk eller frosset spinat så smager stuvet spinat virkelig lækkert. Og det er en super hurtig og nem måde at få spist en masse spinat på! Du kan servere den flødestuvede spinat som tilbehør til fx kogt hamburgerryg eller stegt laks. Og hvis kødet ikke skal være i fokus, så kan denne lækre stuvede spinat, hæve niveauet på stort set alle grøntsager.

Ingredienser

25 g Smør
3 spsk Hvedemel
2½ dl Madlavningsfløde
450 g (optøet) frossen helbladet spinat
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde. Rør melet i.
  • Tilsæt fløde lidt ad gangen under piskning.
  • Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring.
  • Tilsæt spinat og salt og varm stuvningen godt igennem.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis du foretrækker stuvningen tyndere. Smag til og server.

Du kan naturligvis bruge friske blade spinat i stedet for optøet, frossen spinat. Kom de rensede spinatblade i en stor gryde med lidt vand og damp bladene til de er faldet helt sammen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2662 kJ / 636 kcal

Næringsindhold pr. 100g

352 kJ / 84 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,5 % 2,8 g
Kulhydrat: 26 % 5,4 g
Fedt: 60,5 % 5,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/stuvet-spinat/