Stuvet spinat
15 min
•
Lækker flødestuvet spinat, som både er super nem og hurtig at tilberede. Uanset om du bruger frisk eller frosset spinat så smager stuvet spinat virkelig lækkert. Og det er en super hurtig og nem måde at få spist en masse spinat på! Du kan servere den flødestuvede spinat som tilbehør til fx kogt hamburgerryg eller stegt laks. Og hvis kødet ikke skal være i fokus, så kan denne lækre stuvede spinat, hæve niveauet på stort set alle grøntsager.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Hvedemel
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
450 g
(optøet) frossen helbladet spinat
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Du kan naturligvis bruge friske blade spinat i stedet for optøet, frossen spinat. Kom de rensede spinatblade i en stor gryde med lidt vand og damp bladene til de er faldet helt sammen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2662 kJ / 636 kcal
Næringsindhold pr. 100g
352 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 13,5 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 26 % | 5,4 g |
Fedt: | 60,5 % | 5,8 g |