Spaghetti marinara

Spaghetti marinara

30 min
Spaghetti marinara er en hurtig pastaret med alt godt fra havet i en lidt spicy tomatsauce. Spaghetti marinara er en middelhavs-klassiker de steder, hvor der er let adgang til skaldyr. Vi har lavet vores version af spaghetti marinara med en skaldyrsblanding fra frost og suppleret med fiskebouillon. En nem hverdagsret med fisk, der smager super godt.

Sådan gør du

Spaghetti
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tag ca. ½ dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
  • Lad imens ⅓ af smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits hvidløg, grøntsagsstrimler, salt og peber i 4-5 min. Hæld grøntsagerne i en skål og hold dem varme.
  • Lad halvdelen af det resterende smør blive gyldent i panden. Tilsæt halvdelene af skaldyrene og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Kom dem i skålen med grøntsager og steg de sidste skaldyr i resten af smørret.
  • Tilsæt de svitsede grøntsager med skaldyr, persille og citronsaft. Vend det hele godt sammen.
  • Kom tomaterne i en gryde med bouillon-pulver og varm det godt igennem under omrøring.
  • Vend den kogte spaghetti i tomaterne, tilsæt den ½ dl kogevand og kom spaghettien i 4 dybe tallerkener.
  • Fordel skaldyr og grøntsager øverst og server.

Du kan få skaldyrsblandinger på frost. Tø dem før stegning - eller steg dem lidt længere.

Energiindhold for hele retten:

8722 kJ / 2085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

334 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,3 % 5,2 g
Kulhydrat: 56,6 % 11,1 g
Fedt: 17,1 % 1,5 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Spaghetti
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti
25 g Smør
2 Små finthakkede fed hvidløg
300 g Gulerødder i tynde strimler
2 Store gule peberfrugter i tynde strimler (ca. 300 g)
2 Rødløg i tynde strimler (ca. 150 g)
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Blandede skaldyr, fx kammuslinger, rejer, jomfruhummerhaler eller skaldyrsmix
1½ dl Grofthakket bredbladet persille
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 dåse Hakkede tomater med chili
1 spsk Fiskebouillon-pulver