Spaghetti marinara
30 min

Spaghetti marinara

En supernem pastaret med alt godt fra havet i en cremet tomatsauce.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti marinara

En supernem pastaret med alt godt fra havet i en cremet tomatsauce.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 25 g smør
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 5 gulerødder i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 2 store gule peberfrugter i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 1 stort rødløg i tynde strimler (ca. 150 g)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ kg blandede skaldyr, fx kammuslinger, rejer, jomfruhummerhaler eller skaldyrsmix
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. ½ dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Lad imens halvdelen af smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, grøntsagsstrimler, salt og peber i ca. 3 min. Hæld grøntsagerne i en skål og hold dem varme. Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Tilsæt skaldyrene og steg dem i ca. 2 min. Tilsæt de svitsede grøntsager, persille og citronsaft, og vend retten sammen.

Bring pastasaucen i kog ved jævn varme og under omrøring. Vend den kogte spaghetti i saucen, tilsæt den ½ dl kogevand og kom spaghettien i 4 dybe tallerkener. Fordel skaldyr og grøntsager øverst og pynt med persille.

Tips

Steg skaldyrene af flere omgange, da de ellers let kan komme til at koge i stedet for at stege, hvilket kan gøre dem seje. Server evt. sød chilisauce til retten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 21 %
Print