Spaghetti marinara

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(35 vurderinger)

30 min

En supernem pastaret med alt godt fra havet i en cremet tomatsauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 25 g smør
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 5 gulerødder i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 2 store gule peberfrugter i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 1 stort rødløg i tynde strimler (ca. 150 g)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ kg blandede skaldyr, fx kammuslinger, rejer, jomfruhummerhaler eller skaldyrsmix
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. ½ dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Lad imens halvdelen af smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, grøntsagsstrimler, salt og peber i ca. 3 min. Hæld grøntsagerne i en skål og hold dem varme. Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Tilsæt skaldyrene og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt de svitsede grøntsager, persille og citronsaft, og vend retten sammen.

Bring pastasaucen i kog ved jævn varme og under omrøring. Vend den kogte spaghetti i saucen, tilsæt den ½ dl kogevand og kom spaghettien i 4 dybe tallerkener. Fordel skaldyr og grøntsager øverst og pynt med persille.

Tips

Steg skaldyrene af flere omgange, da de ellers let kan komme til at koge i stedet for at stege, hvilket kan gøre dem seje. Server evt. sød chilisauce til retten.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: