Pasta med marineret tun

30 min
Pasta med marineret tun

Frisk og lækker pastaret, som smager dejligt og ikke tager lang tid at lave.

Ingredienser

2 dåser Tun i vand (ca. 300 g)
125 g Kapers - uden lage
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern - afdryppet
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti
2 spsk Olivenolie
2 Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
2 bundter Forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)

Pynt

Forårsløg i tynde ringe

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen og kom den i en frysepose. Kom kapers, citronskal, -saft og peber i posen og luk den tæt. Læg tunen i køleskabet i mindst 15 min.
  • Mos osteternene groft med en gaffel.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1 dl pastavand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Lad olien blive varm i gryden og svits squash og forårsløg i ca. 2 min. Kom spaghettien og den ene dl pastavand tilbage i gryden og vend godt rundt. Hæld spaghetti og grøntsager i varme dybe tallerkener. Fordel den marinerede tun og osten over retten og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9643 kJ / 2305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26,7 % 7,6 g
Kulhydrat: 42,6 % 12,2 g
Fedt: 30,7 % 4 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-marineret-tun/