Pasta med marineret tun

Pasta med marineret tun

30 min
Frisk og lækker pastaret, som smager dejligt og ikke tager lang tid at lave.

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen og kom den i en frysepose. Kom kapers, citronskal, -saft og peber i posen og luk den tæt. Læg tunen i køleskabet i mindst 15 min.
  • Mos osteternene groft med en gaffel.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1 dl pastavand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Lad olien blive varm i gryden og svits squash og forårsløg i ca. 2 min. Kom spaghettien og den ene dl pastavand tilbage i gryden og vend godt rundt. Hæld spaghetti og grøntsager i varme dybe tallerkener. Fordel den marinerede tun og osten over retten og server straks.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8387 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 31,5 % 7,5 g
Kulhydrat: 49 % 11,6 g
Fedt: 19,5 % 2,1 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Tun i vand (ca. 300 g)
2 dåser
Kapers - uden lage
125 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Friskkværnet peber
Vand
2 liter
Groft salt
2 tsk
Tørret spaghetti, fx fuldkorns
300 g
Olivenolie
2 spsk
Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
2
Forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)
2 bundter
Pynt
Forårsløg i tynde ringe