Pasta med marineret tun

30 min
Pasta med marineret tun

Frisk og lækker pastaret, som smager dejligt og ikke tager lang tid at lave.

Ingredienser

2 dåser Tun i vand (ca. 300 g)
125 g Kapers - uden lage
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern - afdryppet
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti
2 spsk Olivenolie
2 Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
2 bundter Forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)

Pynt

Forårsløg i tynde ringe

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen og kom den i en frysepose. Kom kapers, citronskal, -saft og peber i posen og luk den tæt. Læg tunen i køleskabet i mindst 15 min.
  • Mos osteternene groft med en gaffel.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1 dl pastavand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Lad olien blive varm i gryden og svits squash og forårsløg i ca. 2 min. Kom spaghettien og den ene dl pastavand tilbage i gryden og vend godt rundt. Hæld spaghetti og grøntsager i varme dybe tallerkener. Fordel den marinerede tun og osten over retten og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9643 kJ / 2305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26,7 % 7,6 g
Kulhydrat: 42,6 % 12,2 g
Fedt: 30,7 % 4 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-marineret-tun/