Fisk med syrlig sennepssauce - Opskrifter - Arla
Fisk med syrlig sennepssauce

Fisk med syrlig sennepssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Den syrlige sennepssauce binder fisk, grøntsager og pasta sammen til en skøn ret med masser af smag og farver.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 rødløg i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
  • 5 gulerødder i tynde skiver (ca. 250 g)
  • 1 liter kogende vand
  • 250 g små blommetomater i halve
  • ¾ tsk groft salt
  • 500 g renset mørksejfileter eller anden fisk, fx torsk, kuller eller lange
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti

Syrlig sennepssauce

Pynt

  • kviste af kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom løg og gulerødder i et ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm). Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og dup grøntsagerne tørre. Bland tomater og salt sammen med løg og gulerødder. Bag grøntsagerne midt i ovnen. Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i en lille bradepande. Drys fisken med citronskal, salt og peber og bag den ved siden af grøntsagerne de sidste 10 min.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Syrlig sennepssauce

Bring fiskebouillon, flødefraiche, sennep, citronsaft og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt krydderurter, smag saucen til (den må gerne være kraftig) og bland med den afdryppede spaghetti.

Kom spaghetti med sauce i et stort varmt fad med kant. Fordel de bagte grøntsager, læg fiskestykkerne på toppen og pynt med persille.

Bagetid

Sæt grøntsagerne i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. ½ time.

Bagetid for fisk

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print