Fisk med syrlig sennepssauce
1 timer

Fisk med syrlig sennepssauce

Den syrlige sennepssauce binder fisk, grøntsager og pasta sammen til en skøn ret med masser af smag og farver.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fisk med syrlig sennepssauce

Den syrlige sennepssauce binder fisk, grøntsager og pasta sammen til en skøn ret med masser af smag og farver.

Antal portioner
  • 4 rødløg i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
  • 5 gulerødder i tynde skiver (ca. 250 g)
  • 1 liter kogende vand
  • 250 g små blommetomater i halve
  • ¾ tsk groft salt
  • 500 g renset mørksejfileter eller anden fisk, fx torsk, kuller eller lange
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti

Syrlig sennepssauce

Pynt

  • kviste af kruspersille

Fremgangsmåde:

Kom løg og gulerødder i et ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm). Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og dup grøntsagerne tørre. Bland tomater og salt sammen med løg og gulerødder. Bag grøntsagerne midt i ovnen. Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i en lille bradepande. Drys fisken med citronskal, salt og peber og bag den ved siden af grøntsagerne de sidste 10 min.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Syrlig sennepssauce

Bring fiskebouillon, flødefraiche, sennep, citronsaft og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt krydderurter, smag saucen til (den må gerne være kraftig) og bland med den afdryppede spaghetti.

Kom spaghetti med sauce i et stort varmt fad med kant. Fordel de bagte grøntsager, læg fiskestykkerne på toppen og pynt med persille.

Bagetid

Sæt grøntsagerne i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. ½ time.

Bagetid for fisk

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 24 %
Print