Kartoffelfad med græskar og bagt torsk

1 time 40 min
Arbejdstid: 30 min
Kartoffelfad med græskar og bagt torsk

Her er noget for både ganen og for øjet. Milde smage fra torsk og græskar, som bliver peppet op af karse(olie). Og smukke farver i grønt, gyldent og orange.

Ingredienser

Kartoffelfad med græskar

1 kg Kartofler i meget tynde skiver
2 Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
400 g Hokkaido græskar i meget tynde skiver
2½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Vand

Karse-olie

½ Stor bakke karse
2 spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt

Kartoffelfad med græskar, fortsat

¼ liter Madlavningsfløde
500 g Renset torskefilet i 8 lige store stykker
2 spsk Dijonsennep

Pynt

Karse i buketter og fintstrimlet porretop

Sådan gør du

Kartoffelfad med græskar

  • Læg i et stort ovnfast fad (ca. 24 x 33 cm) i lag: halvdelen af kartoflerne, porrer, græskar og resten af kartoflerne - drys med salt og peber imellem lagene.
  • Hæld vandet ved.
  • Bag kartoffelfadet midt i ovnen i ca. 45 min. 200° - tradionel ovn.

Karse-olie

  • Kom imens karse, olie og salt i en hurtighakker og hak det, til olien er grøn og glat.

Kartoffelfad med græskar, fortsat

  • Hæld fløden over kartoflerne.
  • Læg torskestykkerne på kartoflerne og smør torsken med sennep.
  • Fordel karse-olien på fiskestykkerne og bag kartoffelfad og torsk de sidste 15 min.
  • Lad kartoffelfad med græskar og bagt torsk hvile tildækket i ca. 10 min.
  • Server med pynt af karse og porretop.

Du behøver ikke skrælle hokkaidoen. Skrællen er så fin og tynd at den sagtens kan spises - vask blot hokkaidoen godt, inden du skærer den ud og fjerner kernerne. I stedet for karse, som giver en lidt peberrodsagtig smag, kan du bruge persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9046 kJ / 2162 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 23,1 % 4,6 g
Kulhydrat: 43,5 % 8,7 g
Fedt: 33,4 % 3,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelfad-med-graskar-og-bagt-torsk/