Kartoffelfad med græskar og bagt torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

Her er noget for både ganen og for øjet. Milde smage fra torsk og græskar, som bliver peppet op af karse(olie). Og smukke farver i grønt, gyldent og orange.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelfad med græskar

  • 1 kg kartofler i meget tynde skiver
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
  • 400 g hokkaido græskar i meget tynde skiver
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl vand

Karse-olie

  • ½ stor bakke karse
  • 2 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Kartoffelfad med græskar, fortsat

Pynt

  • karse i buketter og fintstrimlet porretop

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelfad med græskar

Læg i et stort ovnfast fad (ca. 24 x 33 cm) i lag: halvdelen af kartoflerne, porrer, græskar og resten af kartoflerne - drys med salt og peber imellem lagene. Hæld vandet ved. Bag kartoffelfadet midt i ovnen i ca. 45 min.

Karse-olie

Kom imens karse, olie og salt i en hurtighakker og hak det, til olien er grøn og glat.

Kartoffelfad med græskar, fortsat

Hæld fløden over kartoflerne. Læg torskestykkerne på kartoflerne og smør torsken med sennep. Fordel karse-olien på fiskestykkerne og bag kartoffelfad og torsk de sidste 15 min. Lad kartoffelfad med græskar og bagt torsk hvile tildækket i ca. 10 min. Server med pynt af karse og porretop.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - tradionel ovn.

Tips

Du behøver ikke skrælle hokkaidoen. Skrællen er så fin og tynd at den sagtens kan spises - vask blot hokkaidoen godt, inden du skærer den ud og fjerner kernerne.
I stedet for karse, som giver en lidt peberrodsagtig smag, kan du bruge persille.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde: