Kartoffelfad med græskar og bagt torsk - Opskrifter - Arla

Kartoffelfad med græskar og bagt torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

Her er noget for både ganen og for øjet. Milde smage fra torsk og græskar, som bliver peppet op af karse(olie). Og smukke farver i grønt, gyldent og orange.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelfad med græskar

  • 1 kg kartofler i meget tynde skiver
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
  • 400 g hokkaido græskar i meget tynde skiver
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl vand

Karse-olie

  • ½ stor bakke karse
  • 2 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Kartoffelfad med græskar, fortsat

Pynt

  • karse i buketter og fintstrimlet porretop

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelfad med græskar

Læg i et stort ovnfast fad (ca. 24 x 33 cm) i lag: halvdelen af kartoflerne, porrer, græskar og resten af kartoflerne - drys med salt og peber imellem lagene. Hæld vandet ved. Bag kartoffelfadet midt i ovnen i ca. 45 min.

Karse-olie

Kom imens karse, olie og salt i en hurtighakker og hak det, til olien er grøn og glat.

Kartoffelfad med græskar, fortsat

Hæld fløden over kartoflerne. Læg torskestykkerne på kartoflerne og smør torsken med sennep. Fordel karse-olien på fiskestykkerne og bag kartoffelfad og torsk de sidste 15 min. Lad kartoffelfad med græskar og bagt torsk hvile tildækket i ca. 10 min. Server med pynt af karse og porretop.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - tradionel ovn.

Tips

Du behøver ikke skrælle hokkaidoen. Skrællen er så fin og tynd at den sagtens kan spises - vask blot hokkaidoen godt, inden du skærer den ud og fjerner kernerne.
I stedet for karse, som giver en lidt peberrodsagtig smag, kan du bruge persille.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: