Kartoffelfad med græskar og bagt torsk

Kartoffelfad med græskar og bagt torsk

60+ min
Her er noget for både ganen og for øjet. Milde smage fra torsk og græskar, som bliver peppet op af karse(olie). Og smukke farver i grønt, gyldent og orange.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200° - tradionel ovn.

Kartoffelfad med græskar
  • Læg i et stort ovnfast fad (ca. 24 x 33 cm) i lag: halvdelen af kartoflerne, porrer, græskar og resten af kartoflerne - drys med salt og peber imellem lagene. Hæld vandet ved. Bag kartoffelfadet midt i ovnen i ca. 45 min.
Karse-olie
  • Kom imens karse, olie og salt i en hurtighakker og hak det, til olien er grøn og glat.
Kartoffelfad med græskar, fortsat
  • Hæld fløden over kartoflerne. Læg torskestykkerne på kartoflerne og smør torsken med sennep. Fordel karse-olien på fiskestykkerne og bag kartoffelfad og torsk de sidste 15 min. Lad kartoffelfad med græskar og bagt torsk hvile tildækket i ca. 10 min. Server med pynt af karse og porretop.

Du behøver ikke skrælle hokkaidoen. Skrællen er så fin og tynd at den sagtens kan spises - vask blot hokkaidoen godt, inden du skærer den ud og fjerner kernerne. I stedet for karse, som giver en lidt peberrodsagtig smag, kan du bruge persille.

Energiindhold for hele retten:

9046 kJ / 2162 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 23,1 % 4,6 g
Kulhydrat: 43,5 % 8,7 g
Fedt: 33,4 % 3,1 g

Ingredienser

Kartoffelfad med græskar
1 kg Kartofler i meget tynde skiver
2 Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
400 g Hokkaido græskar i meget tynde skiver
2½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Vand
Karse-olie
½ Stor bakke karse
2 spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Kartoffelfad med græskar, fortsat
¼ liter Madlavningsfløde
500 g Renset torskefilet i 8 lige store stykker
2 spsk Dijonsennep
Pynt
Karse i buketter og fintstrimlet porretop