Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

60+ min
Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelfad-og-stegt-laks-med-ablesalsa/

Sådan gør du

  • Kom ca. halvdelen af ostesaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 28 cm).
  • Fordel halvdelen af kartoflerne i fadet.
  • Bland løg, æbler, selleri, muskat og salt og kom de revne grøntsager på kartoflerne.
  • Fordel resten af kartoflerne og resten af saucen i fadet.
  • Pres kartoflerne godt ned i saucen og bag kartoffelfadet midt i ovnen ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn - læg evt. bagepapir over, hvis overfladen er ved at blive for mørk.
Æblesalsa
  • Bland æbleternene med citronskal og -saft og vend dem sammen med resten af ingredienserne.
  • Lad salsaen trække i mindst 10 min. og smag til.
  • Læg laksestykkerne i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min.
  • Vend laksestykkerne, drys med salt og peber og steg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Kom laksestykkerne i et fad, drys noget af æblesalsaen over og server med resten af salsaen og kartoffelfadet.
Energiindhold for hele retten:

10231 kJ / 2445 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 40,6 % 9,1 g
Fedt: 34,6 % 3,6 g
Mere inspiration

Prøv også kartoffelfad med græskar og bagt torsk

Relateret video
Lakse test

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

½ liter Let mornaysauce
800 g Skrællede melede kartofler i skiver
2 Groftrevne løg (ca. 200 g)
2 Groftrevne æbler, fx jonagold (ca. 200 g)
200 g Groftrevet knoldselleri
3 tsk Fintrevet muskatnød
2 tsk Groft salt
Æblesalsa
2 Æbler i små tern, fx jonagold (ca. 200 g)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Finthakket løg
1 dl Finthakket kruspersille
¼ tsk Groft salt
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber