Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce Let Mornaysauce
  • 800 g skrællede melede kartofler i skiver
  • 2 groftrevne zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 groftrevne æbler, fx jonagold (ca. 200 g)
  • 200 g groftrevet knoldselleri
  • 3 tsk fintrevet muskatnød
  • 2 tsk groft salt

Æblesalsa

  • 2 æbler i små tern, fx jonagold (ca. 200 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 dl finthakket kruspersille
  • ¼ tsk groft salt
  • 500 g renset laksefilet uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom ca. halvdelen af ostesaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 28 cm). Fordel halvdelen af kartoflerne i fadet. Bland løg, æbler, selleri, muskat og salt og kom de revne grøntsager på kartoflerne. Fordel resten af kartoflerne og resten af saucen i fadet. Pres kartoflerne godt ned i saucen og bag kartoffelfadet midt i ovnen - læg evt. bagepapir over, hvis overfladen er ved at blive for mørk.

Æblesalsa

Bland æbleternene med citronskal og -saft og vend dem sammen med resten af ingredienserne. Lad salsaen trække i mindst 10 min. og smag til.

Skær laksefileten i 4 lige store stykker. Læg dem i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min. Vend laksestykkerne, drys med salt og peber og steg ved jævn varme i ca. 5 min. Kom laksestykkerne i et fad og drys noget af æblesalsaen over. Server med resten af salsaen og kartoffelfadet.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.

Lakse test

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag