

Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa
60+ min
Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.
Ingredienser
Antal portioner
-
½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
- 800 g skrællede melede kartofler i skiver
- 2 groftrevne zittauerløg (ca. 200 g)
- 2 groftrevne æbler, fx jonagold (ca. 200 g)
- 200 g groftrevet knoldselleri
- 3 tsk fintrevet muskatnød
- 2 tsk groft salt
Æblesalsa
- 2 æbler i små tern, fx jonagold (ca. 200 g)
- 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 spsk finthakket zittauerløg
- 1 dl finthakket kruspersille
- ¼ tsk groft salt
- 500 g renset laksefilet uden skind
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom ca. halvdelen af ostesaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 28 cm). Fordel halvdelen af kartoflerne i fadet. Bland løg, æbler, selleri, muskat og salt og kom de revne grøntsager på kartoflerne. Fordel resten af kartoflerne og resten af saucen i fadet. Pres kartoflerne godt ned i saucen og bag kartoffelfadet midt i ovnen - læg evt. bagepapir over, hvis overfladen er ved at blive for mørk.
Æblesalsa
Bland æbleternene med citronskal og -saft og vend dem sammen med resten af ingredienserne. Lad salsaen trække i mindst 10 min. og smag til.
Skær laksefileten i 4 lige store stykker. Læg dem i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min. Vend laksestykkerne, drys med salt og peber og steg ved jævn varme i ca. 5 min. Kom laksestykkerne i et fad og drys noget af æblesalsaen over. Server med resten af salsaen og kartoffelfadet.
Bagetid
Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.
Lakse test
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33,2 g
- Protein: 28 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 30 %