Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

60+ min
Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelfad-og-stegt-laks-med-ablesalsa/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Kom ca. halvdelen af ostesaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 28 cm).
  • Fordel halvdelen af kartoflerne i fadet.
  • Bland løg, æbler, selleri, muskat og salt og kom de revne grøntsager på kartoflerne.
  • Fordel resten af kartoflerne og resten af saucen i fadet.
  • Pres kartoflerne godt ned i saucen og bag kartoffelfadet midt i ovnen - læg evt. bagepapir over, hvis overfladen er ved at blive for mørk.
Æblesalsa
  • Bland æbleternene med citronskal og -saft og vend dem sammen med resten af ingredienserne. Lad salsaen trække i mindst 10 min. og smag til.
  • Læg laksestykkerne i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min. Vend laksestykkerne, drys med salt og peber og steg ved jævn varme i ca. 5 min. Kom laksestykkerne i et fad, drys noget af æblesalsaen over og server med resten af salsaen og kartoffelfadet.
Energiindhold for hele retten:

10231 kJ / 2445 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 40,6 % 9,1 g
Fedt: 34,6 % 3,6 g
Relateret video
Lakse test

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

½ liter Let mornaysauce
800 g Skrællede melede kartofler i skiver
2 Groftrevne løg (ca. 200 g)
2 Groftrevne æbler, fx jonagold (ca. 200 g)
200 g Groftrevet knoldselleri
3 tsk Fintrevet muskatnød
2 tsk Groft salt
Æblesalsa
2 Æbler i små tern, fx jonagold (ca. 200 g)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Finthakket løg
1 dl Finthakket kruspersille
¼ tsk Groft salt
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber