Spaghetti og torsk med parmaskinke

Spaghetti og torsk med parmaskinke

30 min
Parmaskinke og citron giver dejlig smag til den milde torsk. Kål, bønner og jordskokker giver flot farve og bid til spaghettien. Og det hele bliver samlet af den milde ostesauce.

Sådan gør du

Jordskokker
  • Vend jordskokkerne i citronsaft efterhånden som du skærer dem i tern.
Torsk og parmaskinke
  • Skær torskefileten i 8 lige store stykker og drys dem med citronskal, salt og peber. Del skinken i 8 stykker og læg dem om fiskestykkerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun fiskestykkerne ca. 1 min. på parmaskinkesiden. Vend og steg fiskestykkerne ved jævn varme, ca. 4 min. på den anden side.
Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Tilsæt savojkål og edamamebønner og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Bring ostesaucen i kog i gryden og vend pasta og grøntsager i saucen.
  • Server pasta med grøntsager og sauce i varme dybe tallerkener. Læg de varme fiskestykker på toppen og hæld skyen over. Drys med jordskokker og friskkværnet peber.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12274 kJ / 2934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

527 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 26,5 % 8,2 g
Kulhydrat: 40 % 12,4 g
Fedt: 33,5 % 4,8 g

Ingredienser

Jordskokker
Skrællede eller skrubbede jordskokker i små tern
200 g
Friskpresset citronsaft
3 spsk
Torsk og parmaskinke
Renset torskefilet
500 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Parmaskinke (ca. 50 g)
4 skiver
Smør
25 g
Pasta
Vand
2½ liter
Groft salt
2½ tsk
Tørret fuldkornspasta, fx spaghetti
300 g
Fintsnittet savojkål
200 g
Edamamebønner
200 g
4 dl
Friskkværnet peber
Pynt
Fintstrimlet savojkål