Spaghetti og torsk med parmaskinke

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Parmaskinke og citron giver dejlig smag til den milde torsk. Kål, bønner og jordskokker giver flot farve og bid til spaghettien. Og det hele bliver samlet af den milde ostesauce.

Ingredienser

Antal portioner

Jordskokker

  • 200 g skrællede eller skrubbede jordskokker i små tern
  • 3 spsk friskpresset citronsaft

Torsk og parmaskinke

  • 500 g renset torskefilet
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver parmaskinke (ca. 50 g)
  • 25 g smør

Pasta

Pynt

  • fintstrimlet savojkål

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordskokker

Vend jordskokkerne i citronsaft efterhånden som du skærer dem i tern.

Torsk og parmaskinke

Skær torskefileten i 8 lige store stykker og drys dem med citronskal, salt og peber. Del skinken i 8 stykker og læg dem om fiskestykkerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun fiskestykkerne ca. 1 min. på parmaskinkesiden. Vend og steg fiskestykkerne ved jævn varme, ca. 4 min. på den anden side.

Pasta

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Tilsæt savojkål og edamamebønner og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Bring ostesaucen i kog i gryden og vend pasta og grøntsager i saucen.

Server pasta med grøntsager og sauce i varme dybe tallerkener. Læg de varme fiskestykker på toppen og hæld skyen over. Drys med jordskokker og friskkværnet peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: