Spaghetti og torsk med parmaskinke

Spaghetti og torsk med parmaskinke

30 min
Parmaskinke og citron giver dejlig smag til den milde torsk. Kål, bønner og jordskokker giver flot farve og bid til spaghettien. Og det hele bliver samlet af den milde ostesauce.

Sådan gør du

Jordskokker
  • Vend jordskokkerne i citronsaft efterhånden som du skærer dem i tern.
Torsk og parmaskinke
  • Skær torskefileten i 8 lige store stykker og drys dem med citronskal, salt og peber. Del skinken i 8 stykker og læg dem om fiskestykkerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun fiskestykkerne ca. 1 min. på parmaskinkesiden. Vend og steg fiskestykkerne ved jævn varme, ca. 4 min. på den anden side.
Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Tilsæt savojkål og edamamebønner og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Bring ostesaucen i kog i gryden og vend pasta og grøntsager i saucen.
  • Server pasta med grøntsager og sauce i varme dybe tallerkener. Læg de varme fiskestykker på toppen og hæld skyen over. Drys med jordskokker og friskkværnet peber.
Energiindhold for hele retten:

12294 kJ / 2938 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 26,5 % 8,2 g
Kulhydrat: 40,1 % 12,5 g
Fedt: 33,4 % 4,8 g

Ingredienser

Jordskokker
200 g Skrællede eller skrubbede jordskokker i små tern
3 spsk Friskpresset citronsaft
Torsk og parmaskinke
500 g Renset torskefilet
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke (ca. 50 g)
25 g Smør
Pasta
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornspasta, fx spaghetti
200 g Fintsnittet savojkål
200 g Edamamebønner
4 dl Ostesauce
Friskkværnet peber
Pynt
Fintstrimlet savojkål