Frisk pasta med tun og citron

Bedømmelse

(20 vurderinger)

30 min

Savner du inspiration til en hurtig og fedtfattig hovedret? Så prøv frisk pasta med tun og citron - retten er både velsmagende og nem.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 6 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 4 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 150 g Buko® Grøn Pikant Grøn Pikant
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dåser tun i vand (ca. 185 g)
  • 500 g frisk pasta, fx tagliolini
  • 300 g frosne fine ærter
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt

Pynt

  • blade af bladselleri

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bladselleri og citronskal i ca. 1 min. Tilsæt flødeost, vand, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld vandet fra tunen og vend den i saucen.

Kom imens pasta og ærter i en gryde med kogende vand tilsat salt. Bring pasta og ærter i kog og kog det uden låg ca. ½ min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad pasta og ærter dryppe af i en sigte og læg det lagvis med tunsaucen i en varm skål. Pasta med tunsauce skal spises med det samme.

Tip

Skal du lave denne ret til mange, er det nemmere at bruge tørret spaghetti. Beregn ca. 100 g tørret spaghetti pr. person. Og tilsæt først ærterne de sidste 2 min. af kogetiden.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: