Kalvefrikassé

Kalvefrikassé

60+ min
En god gammel klassiker! Kalvesmåkød i en lys stuvning med spæde grøntsager. Smager ekstra fantastisk når de nye grøntsager er i sæson, men kan også fint laves resten af året.
https://www.arla.dk/opskrifter/kalvefrikasse/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt bouillon, salt og peber.
  • Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 35 min. - eller til det er næsten mørt.
  • Tilsæt kartofler og timian og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre.
  • Ryst fløden godt sammen med saucejævner.
  • Tag panden af varmen og vend jævningen i retten sammen med gulerødder og løg.
  • Bring retten i kog og kog den, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Kom til sidst asparges og forårsløg i kalvefrikasséen, varm den godt igennem og smag til.

I stedet for kalvekød kan du bruge svinesmåkød.

Energiindhold for hele retten:

9705 kJ / 2320 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,4 % 6,2 g
Kulhydrat: 45,2 % 10,6 g
Fedt: 28,4 % 3 g
Mere inspiration

Klassisk lammefrikassé med forårets spæde grøntsager.

Lammefrikassé
1 time
Lammefrikassé
(10)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Kalvefrikasse
25 g Smør
500 g Kalvekød i tern af kalveklump eller yderlår
½ liter Grøntsagsbouillon
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Kartofler i kvarte
2 spsk Hakket frisk timian
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Lys saucejævner
2 Gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
2 Små rødløg i både (ca. 100 g)
100 g Grønne asparges i mindre stykker
1 bundt Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
Tilbehør
240 g Landbrød