Kalvefrikasse

Bedømmelse

(30 vurderinger)

60+ min

En god gammel klassiker! Smager ekstra fantastisk når de nye grøntsager er i sæson, men kan også fint laves resten af året.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg kalvebove med ben
  • 1½ liter vand
  • 1 zittauerløg i kvarte
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 spsk groft salt
  • 500 g nye gulerødder i 3 cm stykker
  • 1 liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g grønne asparges i 6 cm stykker

Kalvefrikasse

  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 7½ dl suppe fra kalvebov
  • 150 g Buko® Naturel Naturel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl hakket frisk dild

Tilbehør

  • 1½ kg nye kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kalveboven i en gryde. Hæld vand ved og bring det i kog. Fjern skummet og tilsæt løg, peberkorn og salt. Lad kalveboven koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer eller til kødet er mørt. Tag boven op og hold den varm. Si suppen.

Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 2 min. Tilsæt asparges og kog videre i ca. 4 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre.

Kalvefrikasse

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde. Tilsæt mel under omrøring og bag det godt sammen. Pisk halvdelen af suppen i. Pisk resten i lidt efter lidt. Tilsæt flødeosten og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere suppe hvis saucen er for tyk. Vend de kogte grøntsager og dild i. Saucen må ikke koge, når grøntsager og dild er tilsat.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret det i et varmt fad sammen med lidt af saucen. Server resten i en skål ved siden af.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 27 %

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir Bourgogne, Frankrig

Tør, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen fx en bourgogne blanc. Hvis du vil have rødvin, så vælg en bourgogne rouge eller større rød bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv