Kalvefrikassé
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
En god gammel klassiker! Kalvesmåkød i en lys stuvning med spæde grøntsager. Smager ekstra fantastisk når de nye grøntsager er i sæson, men kan også fint laves resten af året.
Ingredienser
Kalvefrikasse
25 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Kalvekød i tern af kalveklump eller yderlår
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
500 g
Kartofler i kvarte
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Lys saucejævner
|
|
2
Gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
|
|
2
Små rødløg i både (ca. 100 g)
|
|
100 g
Grønne asparges i mindre stykker
|
|
1 bundt
Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
|
Tilbehør
240 g
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
I stedet for kalvekød kan du bruge svinesmåkød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9631 kJ / 2302 kcal
Næringsindhold pr. 100g
394 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 26,6 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 10,6 g |
Fedt: | 27,8 % | 3 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.