Limekrydret cuvette med bagte grøntsager

1 time 5 min
Limekrydret cuvette med bagte grøntsager

Oksecuvette er en god krydret og frisk middagsret med stegt kød og grønsager i ovnen. Simremad, når det en nemt - og så smager det dejligt!

Ingredienser

Limedrys og oksecuvette

2 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Groft salt
1 Oksecuvette (ca. 1¼ kg)
3 dl Vand

Bagte grøntsager

200 g Rensede grønne bønner
200 g Skalotteløg i hele og halve
6 Gulerødder i stave (ca. 300 g)
6 Orange mini snackpebere i halve
25 g Smør - smeltet

Pynt

Stilke af citrontimian

Tilbehør

Landbrød

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 45 min. ved 150°.

Limedrys og oksecuvette

  • Bland limeskal, chili og salt sammen.
  • Rids fedtlaget i tern og gnid det med halvdelen af limedrysset.
  • Læg stegen på ovnens rist over bradepanden. Hæld vandet i bradepanden og brun stegen midt i ovnen.

Bagte grøntsager

  • Vend imens bønner, løg, gulerødder og snackpeber sammen med smør og resten af limedrysset.
  • Tag stegen ud og fordel grøntsagerne i bradepanden - under stegen
  • Skru ned og steg cuvette og grøntsager færdige midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Tag stegen ud og hold den varm - lun imens brødet.

Ved serveringen

  • Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad sammen med de bagte grøntsager. Pynt med citrontimian og server brødet til.

Tip

  • Brug evt. resten af stegen som pålæg eller skær den i tynde skiver og brug den i en salat.

Bruning

  • Ca. 10 min. ved 250°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15543 kJ / 3715 kcal

Næringsindhold pr. 100g

578 kJ / 138 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30 % 10,2 g
Kulhydrat: 18,3 % 6,2 g
Fedt: 51,7 % 8,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/limekrydret-cuvette-med-bagte-gronsager/