Limekrydret cuvette med bagte grøntsager

Limekrydret cuvette med bagte grøntsager

60+ min
Oksecuvette er en god krydret og frisk middagsret med stegt kød og grønsager i ovnen. Simremad, når det en nemt - og så smager det dejligt!

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 45 min. ved 150°.

Limedrys og oksecuvette
  • Bland limeskal, chili og salt sammen.
  • Rids fedtlaget i tern og gnid det med halvdelen af limedrysset.
  • Læg stegen på ovnens rist over bradepanden. Hæld vandet i bradepanden og brun stegen midt i ovnen.
Bagte grøntsager
  • Vend imens bønner, løg, gulerødder og snackpeber sammen med smør og resten af limedrysset.
  • Tag stegen ud og fordel grøntsagerne i bradepanden - under stegen
  • Skru ned og steg cuvette og grøntsager færdige midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Tag stegen ud og hold den varm - lun imens brødet.
Ved serveringen
  • Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad sammen med de bagte grøntsager. Pynt med citrontimian og server brødet til.
Tip
  • Brug evt. resten af stegen som pålæg eller skær den i tynde skiver og brug den i en salat.
Bruning
  • Ca. 10 min. ved 250°.
Energiindhold for hele retten:

15543 kJ / 3715 kcal

Næringsindhold pr. 100g

578 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30 % 10,2 g
Kulhydrat: 18,3 % 6,2 g
Fedt: 51,7 % 8,1 g

Ingredienser

Limedrys og oksecuvette
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 tsk
Groft salt
2 tsk
Oksecuvette (ca. 1¼ kg)
1
Vand
3 dl
Bagte grøntsager
Rensede grønne bønner
200 g
Skalotteløg i hele og halve
200 g
Gulerødder i stave (ca. 300 g)
6
Orange mini snackpebere i halve
6
Smør - smeltet
25 g
Pynt
Frisk citrontimian
Tilbehør
Landbrød
240 g