Kebabpizza
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
Kebabpizza er en fast food klassiker - men har du prøvet at lave den selv? Her får du opskriften på alle elementer til din kebabpizza - marinade til kødet, bunde, hvidløgsdressing og chiliolie. Lav kebabpizza til hele familien eller gode venner og lad duften af de skønne krydderier fra mellemøsten brede sig i køkkenet!
Ingredienser
Pizzadej
20 g
Gær
|
|
---|---|
3 dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
400 g
Pizzamel, fx tipo 00
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Kebab
2 tsk
Hel spidskommen
|
|
---|---|
300 g
Strimler af okseklump
|
|
1 tsk
Paprika
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
|
2 tsk
Olivenolie
|
Chiliolie
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Sambal oelek
|
Cremefraichedressing
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2
Knuste fed hvidløg
|
|
1 tsk
Tørret oregano
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Fyld til kebabpizza
200 g
Pizza sauce
|
|
---|---|
200 g
Revet mozzarellaost
|
|
1
Hjertesalat i strimler
|
|
1
Lille rødløg i tynde både
|
|
2
Tomater i skiver
|
|
½
Agurk i skiver
|
Sådan gør du
Pizzadej
Kebab
Chiliolie
Crmefraichedressing
Sådan laver du kebabpizza
Du kan erstatte oksekød med lam eller kylling.
Du kan variere din krydderiblanding efter smag. Brug fx ras el hanout.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16301 kJ / 3896 kcal
Næringsindhold pr. 100g
717 kJ / 171 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 20,6 % | 8,7 g |
Kulhydrat: | 41,4 % | 17,5 g |
Fedt: | 38 % | 7,4 g |