Kyllingekebab

Kebab er et persisk ord som betyder grill eller grillet kød. Som oftest anvendes der lam eller okse til en kebab, men det er også muligt som her, at bruge kylling. Den eksotiske spise har vundet så meget indpas i Danmark, at det efterhånden er blevet en del af vores hverdagskost. Og det er nok efterhånden de færreste, der kan sige sig fri for at have hentet en kebab i ny og næ. Her får du opskriften på en hjemmelavet kyllingekebab, både sprød og blød og med en dejlig smag af spidskommen.
Ingredienser
Hvidløgsdressing
3 dl
Fraiche
|
|
---|---|
3
Små knuste fed hvidløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kyllingekebab
¾ tsk
Hel spidskommen
|
|
---|---|
4
Kyllingefileter (ca. 550 g)
|
|
10 g
Smør eller andet fedtstof
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
6
Store tortillaer
|
|
---|---|
300 g
Fintsnittet rødkål
|
|
150 g
Syltede agurker i skiver
|
|
1
Rødløg i halve skiver (ca. 75 g)
|
1½ liter
Strimlet icebergsalat
|
---|
Sådan gør du
Hvidløgsdressing
Kyllingekebab
Sådan samler du kyllingekebab
I stedet for kylling kan du anvende lammekød, fx lammekølle. Du kan spice kyllingekødet op med sambal oelek eller anden chili.
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
