Kyllingekebab

45 min
Kyllingekebab

Kebab er et persisk ord som betyder grill eller grillet kød. Som oftest anvendes der lam eller okse til en kebab, men det er også muligt som her, at bruge kylling. Den eksotiske spise har vundet så meget indpas i Danmark, at det efterhånden er blevet en del af vores hverdagskost. Og det er nok efterhånden de færreste, der kan sige sig fri for at have hentet en kebab i ny og næ. Her får du opskriften på en hjemmelavet kyllingekebab, både sprød og blød og med en dejlig smag af spidskommen.

Ingredienser

Hvidløgsdressing

3 dl Fraiche
3 Små knuste fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Kyllingekebab

¾ tsk Hel spidskommen
4 Kyllingefileter (ca. 550 g)
10 g Smør eller andet fedtstof
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 Store tortillaer
300 g Fintsnittet rødkål
150 g Syltede agurker i skiver
1 Rødløg i halve skiver (ca. 75 g)
1½ liter Strimlet icebergsalat

Sådan gør du

Hvidløgsdressing

  • Vend fraiche sammen med hvidløg, salt og peber.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Kyllingekebab

  • Knus de hele spidskommen - evt. i en morter. Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. ½ min. på hver side - gerne ved kraftig varme, så det får en god grillsmag.
  • Drys med spidskommen og steg videre ved svag varme i ca. 10 min. - vend kødet af og til. Drys kødet med salt og peber.
  • Tag kyllingefileterne op og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min. Riv kødet i mindre stykker med 2 gafler.
  • Varm de bløde tortillas efter anvisningen på emballagen.
  • Bland rødkål, agurk og løg i en skål.

Sådan samler du kyllingekebab

  • Fordel rødkålsblanding, salat, kylling og hvidløgsdressing i de 6 lune tortillas.
  • Rul dem stramt sammen, evt. i et stykke bagepapir. Server straks.

I stedet for kylling kan du anvende lammekød, fx lammekølle. Du kan spice kyllingekødet op med sambal oelek eller anden chili.

Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingekebab/