Ramsløgsaioli
15 min
•
Dagene bliver langsomt længere, mens solen tager til i styrke. Foråret er på vej, og et af de første tegn er ramsløgene, der der begynder at vise sig i de danske skovbunde. Ramsløg smager og dufter af hvidløg, og bliver også ofte kaldt for nordens hvidløg. De flotte ramsløgsblade smager af forår, og har mange anvendelsesmuligheder. Prøv fx at komme hakkede ramsløg i en langtidsbraisseret lammebov -eller køle. Brug dem i en pesto eller prøv denne opskrift på ramløgsaioli.
Ingredienser
Ramsløgsaioli
1 dl
Finthakket ramsløg
|
|
---|---|
2 dl
Rapsolie
|
|
1
Æggeblomme
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Ramsløgsaioli
Hvis du ønsker en mildere smag, kan du skifte halvdelen af ramsløgen ud med persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6925 kJ / 1655 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2643 kJ / 632 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 1 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 0,3 % | 0,5 g |
Fedt: | 98,7 % | 70,5 g |