Kartoffelsalat med mormordressing og syltede rabarber
30 min
•

Kartoffelsalat med mormordressing har lidt af det hele. Den elskede sursøde flødedressing, friske rabarber, sprøde asparges, agurk og ærteskud og ikke mindste de lækre små kartofler. Essensen af forår og tidlig sommer i én salat. Kartoffelsalat med mormordressing og de syltede rabarber er et oplagt tilbehør til en lun aftens grillmad.
Ingredienser
Kartofler
1 kg
Skrubbede små kartofler
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Syltede rabarber
1 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
250 g
Rabarber i tynde skiver
|
Mormordressing
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Ufarvet lagereddike
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1
Agurk i tern (ca. 250 g)
|
|
---|---|
250 g
Grønne asparges i tynde, skrå skiver
|
|
50 g
Skyllede ærteskud
|
Hertil
400 g
Stegt kød, fx kyllingefilet
|
|
---|---|
150 g
Ristet rugbrød
|
Sådan gør du
Kartofler
Syltede rabarber
Mormordressing
Anretning af kartoffelsalat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8716 kJ / 2083 kcal
Næringsindhold pr. 100g
323 kJ / 77 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 25,5 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 59,4 % | 11,3 g |
Fedt: | 15,1 % | 1,3 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.
