Kartoffelsalat med mormordressing og syltede rabarber

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Kartoffelsalat med mormordressing har lidt af det hele. Den elskede sursøde flødedressing, friske rabarber, sprøde asparges, agurk og ærteskud og ikke mindste de lækre små kartofler. Essensen af forår og tidlig sommer i én salat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kartofler

  • 1 kg skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Syltede rabarber

  • 1 dl ufarvet lagereddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 250 g rabarber i tynde skiver

Mormordressing

  • 1 agurk i tern (ca. 250 g)
  • 250 g grønne asparges i tynde, skrå skiver
  • 50 g skyllede ærteskud

Hertil

  • 400 g stegt kød, fx kyllingefilet
  • 150 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartofler

  1. Kog kartoflerne i vand tilsat salt i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Lad kartoflerne køle lidt af og skær dem i halve eller kvarte, hvis de er store.

Syltede rabarber

  1. Bring imens eddike og sukker i kog i en gryde.
  2. Tilsæt rabarberne, bring i kog og tag gryden af varmen. Lad rabarberne trække i ca. 10 min. og hæld dem i en sigte lige inden serveringen.

Mormordressing

  1. Pisk fløde, sukker, eddike, salt og peber sammen. Smag dressingen til.

Anret kartofler, agurk, asparges, de afdryppede, syltede rabarber og ærteskud lagvis i et fad. Hæld mormordressingen over og server kartoffelsalaten lun sammen med stegt kød og ristet rugbrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag