Kartoffelsalat med mormordressing og syltede rabarber
  • Arla
  • Opskrifter
  • Kartoffelsalat med mormordressing og syltede rabarber

Kartoffelsalat med mormordressing og syltede rabarber

30 min
Kartoffelsalat med mormordressing har lidt af det hele. Den elskede sursøde flødedressing, friske rabarber, sprøde asparges, agurk og ærteskud og ikke mindste de lækre små kartofler. Essensen af forår og tidlig sommer i én salat. Kartoffelsalat med mormordressing og de syltede rabarber er et oplagt tilbehør til en lun aftens grillmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-mormordressing-og-syltede-rabarber/

Sådan gør du

Kartofler
  • Kog kartoflerne i vand tilsat salt i ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre. Lad kartoflerne køle lidt af og skær dem i halve eller kvarte, hvis de er store.
Syltede rabarber
  • Bring imens eddike og sukker i kog i en gryde.
  • Tilsæt rabarberne, bring i kog og tag gryden af varmen. Lad rabarberne trække i ca. 10 min. og hæld dem i en sigte lige inden serveringen.
Mormordressing
  • Pisk fløde, sukker, eddike, salt og peber sammen. Smag dressingen til.
Anretning af kartoffelsalat
  • Anret kartofler, agurk, asparges, de afdryppede, syltede rabarber og ærteskud lagvis i et fad. Hæld mormordressingen over og server kartoffelsalaten lun sammen med stegt kød og ristet rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

8708 kJ / 2081 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 59,4 % 11,3 g
Fedt: 15,1 % 1,3 g
Mere inspiration

Sommerens nemmeste dessert - elsket af alle generationer.

Rabarbergrød
30 min
Rabarbergrød
(27)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer. 

Ingredienser

Kartofler
1 kg Skrubbede små kartofler
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
Syltede rabarber
1 dl Ufarvet lagereddike
85 g Sukker (ca. 1 dl)
250 g Rabarber i tynde skiver
Mormordressing
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Ufarvet lagereddike
1½ spsk Sukker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Agurk i tern (ca. 250 g)
250 g Grønne asparges i tynde, skrå skiver
50 g Skyllede ærteskud
Hertil
400 g Stegt kød, fx kyllingefilet
150 g Ristet rugbrød