Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Rabarber...det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber i 3 cm stykker
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk vand
  • 1 dl strimlede friske basilikumblade
  • 500 g rødspættefileter
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 4 spsk sesamfrø
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt

Salat

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrabede nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad kompotten køle af og tilsæt basilikum. Smag til.

Rens, skyl og tør rødspættefileterne. Del dem på langs. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget. Del smør og olie i 2 portioner. Lad en portion smør og olie blive gylden i en pande. Læg halvdelen af fiskene i panden, drys med 2 spsk sesamfrø og steg dem i ca. 2½ min. Vend fiskene, drys med peber og halvdelen af saltet og steg dem i yderligere ca. 2½ min. Tag fiskene af panden og hold dem varme. Steg resten af fiskefileterne.

Salat

Lad imens osteternene dryppe af. Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: