Stegte rødspættefileter og rabarberkompot
45 min
•
)
Rabarber...det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.
Ingredienser
Rabarberkompot
300 g
Rabarber i 3 cm stykker
|
|
---|---|
100 g
Rørsukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1 spsk
Vand
|
|
1 dl
Strimlede basilikumblade
|
500 g
Rødspættefileter
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
25 g
Smør
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
4 spsk
Sesamfrø
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Salat
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
2 liter
Skyllede, babysalatblade
|
|
1
Agurk i stave (ca. 300 g)
|
|
½ tsk
Havsalt, fx læsø sydesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1 kg
Kogte, skrabede nye kartofler
|
---|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Salat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11538 kJ / 2758 kcal
Næringsindhold pr. 100g
403 kJ / 96 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 30,8 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 36,3 % | 8,6 g |
Fedt: | 32,9 % | 3,6 g |
Relateret video
Sådan bruger du rabarber
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
