Stegte rødspættefileter og rabarberkompot
45 min

Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

Rabarber...det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

Rabarber...det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber i 3 cm stykker
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk vand
  • 1 dl strimlede friske basilikumblade
  • 500 g rødspættefileter
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 4 spsk sesamfrø
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt

Salat

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrabede nye kartofler

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot

Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad kompotten køle af og tilsæt basilikum. Smag til.

Rens, skyl og tør rødspættefileterne. Del dem på langs. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget. Del smør og olie i 2 portioner. Lad en portion smør og olie blive gylden i en pande. Læg halvdelen af fiskene i panden, drys med 2 spsk sesamfrø og steg dem i ca. 2½ min. Vend fiskene, drys med peber og halvdelen af saltet og steg dem i yderligere ca. 2½ min. Tag fiskene af panden og hold dem varme. Steg resten af fiskefileterne.

Salat

Lad imens osteternene dryppe af. Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %
Print