Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Rabarber...det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber i 3 cm stykker
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk vand
  • 1 dl strimlede friske basilikumblade
  • 500 g rødspættefileter
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 4 spsk sesamfrø
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt

Salat

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrabede nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad kompotten køle af og tilsæt basilikum. Smag til.

Rens, skyl og tør rødspættefileterne. Del dem på langs. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget. Del smør og olie i 2 portioner. Lad en portion smør og olie blive gylden i en pande. Læg halvdelen af fiskene i panden, drys med 2 spsk sesamfrø og steg dem i ca. 2½ min. Vend fiskene, drys med peber og halvdelen af saltet og steg dem i yderligere ca. 2½ min. Tag fiskene af panden og hold dem varme. Steg resten af fiskefileterne.

Salat

Lad imens osteternene dryppe af. Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: