Gammeldags rabarberkage

Gammeldags rabarberkage

1 time
Gammeldags rabarberkage er i familie med den gammeldags æblekage. Hvor æblekagen passer til efteråret, passer rabarberkagen til foråret og forsommeren. Den gammeldags rababerkage har den klassiske opbygning med frugtkompot, ristet sprød rasp og let og luftigt flødeskum. Rabarberkompotten er dejligt sød-syrlig og giver rigtig god kontrast til den søde rasp og flødeskummet. Gammeldags rabarberkage er en rigtig retro dessert, som gør det nemt at spise efter sæson.
https://www.arla.dk/opskrifter/gammeldags-rabarberkage/

Sådan gør du

Rabarkompot
  • Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 5 min., eller til rabarberne er kogt ud.
  • Smag rabarberkompotten til og lad den køle helt af.
Ristet rasp
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er lysebrun og sprød (det tager 10-12 min.) - rør jævnligt i raspen.
  • Hæld den ristede rasp på et stykke bagepapir på en bagerist.
  • Lad raspen køle af og kram den i bagepapiret, så raspen bliver til drys.
  • Fordel rabarberkompotten i 6 glas. Læg et lag ristet rasp i hvert glas. Slut med flødeskum og server - du kan servere med det samme, men rabarberkagerne kan fint stå i køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Den gammeldags rabarberkage kan også anrettes i en stor skål. Rabarberkompotten kan veksle meget i farve, fra dyb rød til pudderfarvet, alt efter hvordan dine rabarber ser ud.

Energiindhold for hele retten:

16899 kJ / 4039 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1037 kJ / 248 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 2,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 40,4 % 24,6 g
Fedt: 56,7 % 15,9 g
Mere inspiration

Her er klassikeren.....skøn i æblesæsonen.

Gammeldags æblekage
1 time
Gammeldags æblekage
(254)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Rabarberkompot
600 g Rabarber i mindre stykker
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
1 spsk Vand
Ristet rasp
80 g Smør
150 g Rasp (ca. 3 dl)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
½ liter Piskefløde - pisket til let flødeskum