Gammeldags rabarberkage
&format=webp)
Gammeldags rabarberkage er i familie med den gammeldags æblekage. Hvor æblekagen passer til efteråret, passer rabarberkagen til foråret og forsommeren. Den gammeldags rababerkage har den klassiske opbygning med frugtkompot, ristet sprød rasp og let og luftigt flødeskum. Rabarberkompotten er dejligt sød-syrlig og giver rigtig god kontrast til den søde rasp og flødeskummet. Gammeldags rabarberkage er en rigtig retro dessert, som gør det nemt at spise efter sæson.
Ingredienser
Rabarberkompot
600 g
Rabarber i mindre stykker
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
1 spsk
Vand
|
Ristet rasp
80 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Rasp (ca. 3 dl)
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
½ liter
Piskefløde - pisket til let flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Rabarkompot
Ristet rasp
Den gammeldags rabarberkage kan også anrettes i en stor skål. Rabarberkompotten kan veksle meget i farve, fra dyb rød til pudderfarvet, alt efter hvordan dine rabarber ser ud.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16899 kJ / 4039 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1037 kJ / 248 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 2,9 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 40,4 % | 24,6 g |
Fedt: | 56,7 % | 15,9 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
