Gammeldags rabarberkage

Gammeldags rabarberkage

1 time
Gammeldags rabarberkage er i familie med den gammeldags æblekage. Hvor æblekagen passer til efteråret, passer rabarberkagen til foråret og forsommeren. Den gammeldags rababerkage har den klassiske opbygning med frugtkompot, ristet sprød rasp og let og luftigt flødeskum. Rabarberkompotten er dejligt sød-syrlig og giver rigtig god kontrast til den søde rasp og flødeskummet. Gammeldags rabarberkage er en rigtig retro dessert, som gør det nemt at spise efter sæson.

Sådan gør du

Rabarkompot
  • Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 5 min., eller til rabarberne er kogt ud.
  • Smag rabarberkompotten til og lad den køle helt af.
Ristet rasp
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er lysebrun og sprød (det tager 10-12 min.) - rør jævnligt i raspen.
  • Hæld den ristede rasp på et stykke bagepapir på en bagerist.
  • Lad raspen køle af og kram den i bagepapiret, så raspen bliver til drys.
  • Fordel rabarberkompotten i 6 glas. Læg et lag ristet rasp i hvert glas. Slut med flødeskum og server - du kan servere med det samme, men rabarberkagerne kan fint stå i køleskabet 1-2 timer før serveringen.
Tip

Den gammeldags rabarberkage kan også anrettes i en stor skål. Rabarberkompotten kan veksle meget i farve, fra dyb rød til pudderfarvet, alt efter hvordan dine rabarber ser ud.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17269 kJ / 4127 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1059 kJ / 253 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 2,8 % 1,8 g
Kulhydrat: 39,5 % 24,6 g
Fedt: 57,7 % 16,5 g
Mere inspiration

Her er klassikeren.....skøn i æblesæsonen.

Gammeldags æblekage
1 time
Gammeldags æblekage
(250)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Rabarberkompot
Rabarber i mindre stykker
600 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
200 g
Vand
1 spsk
Ristet rasp
Smør
80 g
Rasp (ca. 3 dl)
150 g
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Piskefløde - pisket til let flødeskum
½ liter