Marcipanhorn med rabarber

Marcipanhorn med rabarber

60+ min
Marcipanhorn med rabarber er lækre bløde gærdejs-horn med fyld af rabarberkompot og marcipanremonce. Uden for rabarbersæsonen kan marcipanhornene fyldes med fx hindbærkompot eller æblemos.

Sådan gør du

Dej til marcipanhorn
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt kærnemælken.
  • Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Rabarberkompot
  • Kom rabarber i en gryde med sukker.
  • Bring det langsomt i kog ved svag varme og under låg.
  • Kog i ca. 5 min. - eller til rabarberne er møre.
  • Rør rundt og lad kompotten køle af.
Remonce
  • Rør smør, sukker og marcipan godt sammen med en gaffel.
Sådan laver du marcipanhornene
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  • Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter).
  • Del hver dejplade i 6 trekanter.
  • Kom ca. 1 spsk rabarberkompot på det brede stykke af hver trekant og smør det lidt ud.
  • Fordel remoncen oven på kompotten og rul dejen sammen om fyldet, fra den brede ende.
  • Læg marcipanhornene på en plade med bagepapir med snippen nedad og lad dem efterhæve 15-30 min.
  • Pensl hornene med æg og drys med perlesukker og mandelflager.
  • Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv også at bage gammeldags kærnemælkshorn lavet med kærnemælksbutterdej.

Kærnemælkshorn
60+ min
Kærnemælkshorn
(4)
Velbekomme!
Variation

Du kan lave kompot af andre slags bær og frugt, fx hindbær, jordbær, blåbær, skovbær, æble eller pære. Kompotten kan også erstattes af marmelade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14778 kJ / 3532 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1230 kJ / 294 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 6,6 % 4,8 g
Kulhydrat: 51 % 36,9 g
Fedt: 42,4 % 14,1 g

Ingredienser

Dej til marcipanhorn
Smør
125 g
Kærnemælk eller mælk
¼ liter
Gær
25 g
Sukker
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Hvedemel (ca. 7 dl)
400 g
Rabarberkompot
Rensede rabarber i mindre stykker
150 g
Sukker
2½ spsk
Remonce
Blødt smør
50 g
Sukker
50 g
Revet marcipan
50 g
Pynt
Sammenpisket æg
2 spsk
Perlesukker
½ spsk
Mandelflager
1 spsk