Marcipanhorn med rabarber
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Disse lækre rabarberhorn med marcipan består af en lækker gærdej, fyldt med rabarberkompot og marcipanremonce. Opskriften er nem at følge og du behøver aldrig mere at skulle til bageren for at få rabarberhorn. Uden for rabarbersæsonen kan du fylde hornene med fx hindbærkompot eller æblemos. Bag gerne en god portion til fryseren nu du er i gang.
Ingredienser
125 g
Smør
|
|
---|---|
¼ liter
Kærnemælk eller mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
Rabarberkompot
150 g
Rensede rabarber i mindre stykker
|
|
---|---|
2½ spsk
Sukker
|
Remonce
50 g
Blødt smør
|
|
---|---|
50 g
Sukker
|
|
50 g
Revet marcipan
|
Pynt
2 spsk
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
½ spsk
Perlesukker
|
|
1 spsk
Mandelflager
|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Remonce
Du kan lave kompot af andre slags bær og frugt, fx hindbær, jordbær, blåbær, skovbær, æble eller pære. Kompotten kan også erstattes af marmelade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14778 kJ / 3532 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1230 kJ / 294 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 6,6 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 51 % | 36,9 g |
Fedt: | 42,4 % | 14,1 g |