Rabarbersnurrer
Rabarbersnurrer, der emmer af forår... Når rabarberne melder sin ankomst i det tidlige forår, så er det med at få dem brugt på alle mulige måder. Disse snurrer med marcipanremonce og rabarberkompot i midten smager vidunderligt og er smukke at servere. Snurrerne består af en let og smidig dej, der gør dem nemme at snurre efter den helt særlige teknik. Rabarbersnurrerne får deres glansfulde overflade ved at blive penslet med sukkerlage lige når de kommer ud af ovnen... Server rabarbersnurrerne nybagte.
Ingredienser
Rabarberkompot
300 g
Rabarber i mindre stykker
|
|
---|---|
½ spsk
Vand
|
|
75 g
Sukker
|
Dej
1 dl
Lunken vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
50 g
Sukker
|
|
1
Æg
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Smør i små tern
|
Marcipanremonce
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Brun farin
|
|
100 g
Marcipan - groftrevet
|
Sukkerlage til pensling
½ dl
Kogende vand
|
|
---|---|
50 g
Sukker (ca. ½ dl)
|
Pynt
Perlesukker
|
---|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Dej
Remonce
Sukkerlage
Sådan laver du rabarbersnurrer
Der findes flere forskellige teknikker til at snurre de klassiske snurrer. Du kan nøjes med at sno hver dejstrimmel stramt til den er ca. 20 cm lang og forme den til en snegl. Ved denne mere enkle metode spinges det trin over, hvor dejstrimlen deles i to (bukseben), som snoes hver for sig - inden de snoes sammen. Fordelen ved at dele hver dejstrimmel i to er, at du tydeligere ser lagene med remonce, hvilket giver en fin detalje i snurren. Heldigvis smager snurrerne jo lige godt - uanset hvordan de ser ud...
Lad rabarberkompotten dræne med en skål under. Gem rabarbersaften og server den med danskvand og isterninger.
Rabarbersnurrerne smager også godt efter en tur i fryseren - lun dem evt. i ovn eller på brødrister inden du serverer dem.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21232 kJ / 5075 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1204 kJ / 288 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 5,5 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 55,5 % | 39,3 g |
Fedt: | 39 % | 12,7 g |