Rabarbersnurrer

Rabarbersnurrer

60+ min
Fryseegnet

Rabarbersnurrer, der emmer af forår... Når rabarberne melder sin ankomst i det tidlige forår, så er det med at få dem brugt på alle mulige måder. Disse snurrer med marcipanremonce og rabarberkompot i midten smager vidunderligt og er smukke at servere. Snurrerne består af en let og smidig dej, der gør dem nemme at snurre efter den helt særlige teknik. Rabarbersnurrerne får deres glansfulde overflade ved at blive penslet med sukkerlage lige når de kommer ud af ovnen... Server rabarbersnurrerne nybagte.

Mere inspiration

Har du fået lyst til flere smukke snurrer? Så prøv denne opskrift på de skønneste kardemommesnurrer.

Velbekomme!
Tip

Der findes flere forskellige teknikker til at snurre de klassiske snurrer. Du kan nøjes med at sno hver dejstrimmel stramt til den er ca. 20 cm lang og forme den til en snegl. Ved denne mere enkle metode spinges det trin over, hvor dejstrimlen deles i to (bukseben), som snoes hver for sig - inden de snoes sammen. Fordelen ved at dele hver dejstrimmel i to er, at du tydeligere ser lagene med remonce, hvilket giver en fin detalje i snurren. Heldigvis smager snurrerne jo lige godt - uanset hvordan de ser ud...

Brug en rest

Lad rabarberkompotten dræne med en skål under. Gem rabarbersaften og server den med danskvand og isterninger.

Frysetip

Rabarbersnurrerne smager også godt efter en tur i fryseren - lun dem evt. i ovn eller på brødrister inden du serverer dem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21450 kJ / 5127 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1216 kJ / 291 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 54,9 % 39,3 g
Fedt: 39 % 12,8 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser