Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn

60+ min
Fryseegnet
Kærnemælkshorn er en rigtig bager-klassiker. De fleste bagere laver kærnemælkshorn med gærdej, men traditionelt set er de med kærnemælks-butterdej. Denne opskrift på kærnemælkshorn er på gammeldags manér: med kærnemælksbutterdej, hindbærmarmelade og marcipan. Prøv dem - de smager dejligt!
https://www.arla.dk/opskrifter/karnemalkshorn/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kærnemælkshorn
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til blandingen ligner revet ost.
  • Saml hurtigt dejen med kærnemælken - dejen er meget klistret.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Tag dejen ud af skålen og ælt den let igennem.
  • Kom mel på hænderne og klap dejen flad, mens du vender den nogle gange.
  • Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel på ca. 25 x 50 cm (vend dejen 1-2 gange undervejs og kom mere mel på bordet hver gang).
  • Del dejen 3 gange på den lange led, så du har 4 ens rektangler.
  • Skær hver rektangel igennem på skrå, så du har i alt 8 lange trekanter.
  • Dejen er for blød til at blive flyttet, så lav forsigtigt ét horn ad gangen.
  • Kom ca. 1½ tsk marmelade på det brede stykke af trekanten.
  • Del marcipanen i 8 stykker og rul hvert stykke aflangt.
  • Læg et stykke marcipan oven på marmeladen og rul dejen sammen om fyldet, fra den brede ende.
  • Læg kærnemælkshornene på en plade med bagepapir med snippen nedad.
  • Pensl kærnemælkshornene med æg og bag dem øverst i ovnen.
  • Lad kærnemælkshornene køle af.
  • Drys dem med flormelis (gennem en sigte) og server.

Kærnemælkshornene kan fryses ubagte. Tag dem ud og lad dem tø ½-1 time på køkkenbordet, før de bages.

Energiindhold for hele retten:

12148 kJ / 2903 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1615 kJ / 386 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 5,1 g
Kulhydrat: 35 % 33,3 g
Fedt: 59,6 % 26 g
Mere inspiration

Er du mere til kærnemælkshorn bagt af gærdej skal du prøve denne opskrift.

Ingredienser

Kærnemælkshorn
200 g Koldt smør
200 g Hvedemel
1 dl Kærnemælk
100 g Hindbærmarmelade
100 g Marcipan
1 Sammenpisket æg
Pynt
Flormelis