Når rabarberne er over os, så er det med at bruge dem i kager og desserter - her endnu en dejlig opskrift med rabarber.
Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den.
Du kan lave tærten med en let jævnet sveskemos, eller med æbler, der er skåret i tynde skiver og drysset med kanelsukker (2 spsk sukker og 1½ spsk kanel). Til sveske- eller æbletærten kan du servere cremefraiche eller flødeskum.
13211 kJ / 3158 kcal
1064 kJ / 254 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 2,9 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 35 % | 21,9 g |
Fedt: | 62,1 % | 17,8 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
Smør
|
150 g |
---|---|
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
175 g |
Vand
|
2 spsk |
Rensede rabarber eller 375 g nippede stikkelsbær
|
500 g |
---|---|
Sukker (ca. 1½ dl)
|
125 g |
Kartoffelmel
|
1 spsk |
Sammenpisket æg
|
---|
¼ liter |