60+ min

Rabarbertærte

En virkelig nem tærte uden bund, men med sprød tærtedej i siden og på toppen af tærten. Server den med iskoldt flødeskum - mums! Tærten kan også tilberedes med andre typer frugt, fx æble, pære, blommer eller bær.

Rabarbertærte

Sådan gør du

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time.
Fyld
  • Skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Rul dejen ud til en plade (ca. 20 x 30 cm). Skær 2 brede strimler fra, og læg dem op langs kanten i en tærteform. Kom rabarber eller stikkelsbær i formen. Bland sukker og kartoffelmel og drys det over. Skær resten af dejen i lange strimler og læg dem over frugten som et gitterværk. Tryk evt. dejen i kanten med en gaffel. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Frysetip

Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den.

Tip

Du kan lave tærten med en let jævnet sveskemos, eller med æbler, der er skåret i tynde skiver og drysset med kanelsukker (2 spsk sukker og 1½ spsk kanel). Til sveske- eller æbletærten kan du servere cremefraiche eller flødeskum.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 14320 kJ / 3423 kcal
Fiber: 25,5 g
Protein: 4 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 59 %