Du kan lave tærten med en let jævnet sveskemos, eller med æbler, der er skåret i tynde skiver og drysset med kanelsukker (2 spsk sukker og 1½ spsk kanel). Til sveske- eller æbletærten kan du servere cremefraiche eller flødeskum.
Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den.
13026 kJ / 3113 kcal
1049 kJ / 251 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 3 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 35,5 % | 21,9 g |
Fedt: | 61,5 % | 17,4 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
150 g
Smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
2 spsk
Vand
|
500 g
Rensede rabarber eller 375 g nippede stikkelsbær
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1 spsk
Kartoffelmel
|
Sammenpisket æg
|
---|
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|