Rabarbertærte

2 timer 5 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Rabarbertærte

En virkelig nem rabarbertærte uden bund, men med sprød tærtedej i siden og på toppen. Server den hjemmelavede rabarbertærte med iskoldt flødeskum - mums! Tærten kan også tilberedes med andre typer frugt, fx æble, pære, blommer eller bær - men så ER det jo ikke længere en rabarbertærte.

Ingredienser

Dej til rabarbertærte

150 g Smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 spsk Vand

Fyld

500 g Rensede rabarber eller 375 g nippede stikkelsbær
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 spsk Kartoffelmel

Pensling

Sammenpisket æg

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum

Sådan gør du

Dej til rabarbertærte

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml hurtigt dejen med vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time.

Fyld

  • Skær rabarberne i 3 cm lange stykker.
  • Rul dejen ud til en plade (ca. 20 x 30 cm). Skær 2 brede strimler fra, og læg dem op langs kanten i en tærteform.
  • Kom rabarber eller stikkelsbær i formen. Bland sukker og kartoffelmel og drys det over.
  • Skær resten af dejen i lange strimler og læg dem over frugten som et gitterværk. Tryk evt. dejen i kanten med en gaffel.
  • Pensl dejen med sammenpisket æg.
  • Bag tærten midt i ovnen i ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.
  • Server rabarbertærten lun med flødeskum.

Du kan lave tærten med en let jævnet sveskemos, eller med æbler, der er skåret i tynde skiver og drysset med kanelsukker (2 spsk sukker og 1½ spsk kanel). Til sveske- eller æbletærten kan du servere cremefraiche eller flødeskum.

Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13024 kJ / 3113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1049 kJ / 251 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 3 % 1,8 g
Kulhydrat: 35,5 % 21,9 g
Fedt: 61,5 % 17,4 g
Relateret video Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbertarte/