Rabarbertærte
&format=webp)
En virkelig nem rabarbertærte uden bund, men med sprød tærtedej i siden og på toppen. Server den hjemmelavede rabarbertærte med iskoldt flødeskum - mums! Tærten kan også tilberedes med andre typer frugt, fx æble, pære, blommer eller bær - men så ER det jo ikke længere en rabarbertærte.
Ingredienser
Dej til rabarbertærte
150 g
Smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
2 spsk
Vand
|
Fyld
500 g
Rensede rabarber eller 375 g nippede stikkelsbær
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1 spsk
Kartoffelmel
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Tilbehør
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Dej til rabarbertærte
Fyld
Du kan lave tærten med en let jævnet sveskemos, eller med æbler, der er skåret i tynde skiver og drysset med kanelsukker (2 spsk sukker og 1½ spsk kanel). Til sveske- eller æbletærten kan du servere cremefraiche eller flødeskum.
Du kan fryse tærten inden bagning. Tø tærten op ved stuetemperatur og bag den.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13024 kJ / 3113 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1049 kJ / 251 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 3 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 35,5 % | 21,9 g |
Fedt: | 61,5 % | 17,4 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
