Rabarberkage

Rabarberkage

60+ min
En superlækker og frisk rabarberkage. Denne opskrift er virkelig nem og hurtig at lave - og kagen kan række til mange, da den kan skæres i ligeså mange stykker, som du har brug for. Kagen med rabarber kan bages med både frosne og friske rabarber og den smager virkelig godt både lun og afkølet. Vi serverer rabarberkagen med flødeskum til - men den smager også skønt med creme fraiche og/eller vaniljeflødeis til.

Sådan gør du

Rabarberkage
  • Bland rabarber og sukker, og rabarbene stå, mens du pisker dejen sammen.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i dejen skiftevis med mælk. Bland rabarberstykkerne i dejen.
  • Hæld dejen i en bageform (ca. 20 x 30 cm) smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
  • Drys kagen med kardemommefrø og lad den køle af på en bagerist.
  • Server rabarberkagen drysset med flormelig og med iskold letpisket flødeskum til.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 150° - varmluft.
Mere inspiration

Hjemmelavet rabarbersaft smager så godt af sommer....

Velbekomme!
Tips

Du kan bruge både friske og frosne rabarber - og du kan supplere rabarberne med hindbær, jordbær eller andre bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

25635 kJ / 6127 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1126 kJ / 269 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,5 % 3,7 g
Kulhydrat: 52,7 % 34,9 g
Fedt: 41,8 % 12,7 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkage
Rabarber i små stykker
500 g
Sukker
3 spsk
Sukker (ca. 4 dl)
350 g
Blødt smør
200 g
Æg
4
Hvedemel (ca. 7½ dl)
500 g
Bagepulver
2 tsk
Vaniljesukker
2 tsk
Mælk
2 dl
Knuste kardemommefrø