Rabarberkage
&format=webp)
En superlækker og frisk rabarberkage. Denne opskrift er virkelig nem og hurtig at lave - og kagen kan række til mange, da den kan skæres i ligeså mange stykker, som du har brug for. Kagen med rabarber kan bages med både frosne og friske rabarber og den smager virkelig godt både lun og afkølet. Vi serverer rabarberkagen med flødeskum til - men den smager også skønt med creme fraiche og/eller vaniljeflødeis til.
Ingredienser
Rabarberkage
500 g
Rabarber i små stykker
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
350 g
Sukker (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
200 g
Blødt smør
|
|
4
Æg
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 7½ dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
2 dl
Mælk
|
Knuste kardemommefrø
|
---|
Tilbehør
2 spsk
Flormelis
|
|
---|---|
¼ liter
Piskefløde - pisket til skum
|
Sådan gør du
Rabarberkage
Du kan bruge både friske og frosne rabarber - og du kan supplere rabarberne med hindbær, jordbær eller andre bær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25480 kJ / 6090 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1119 kJ / 267 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,5 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 35 g |
Fedt: | 41,3 % | 12,5 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
