Gammeldags æblekage
1 time
•
En god gammeldags æblekage med æblemos, ristet rasp og flødeskum er en af efterårets favoritter - med god grund. Det er en lækker og nem dessert, der kan forberedes nogle timer i forvejen. Vores opskrift består af hjemmelavet æblemos og ristet æblekagerasp og masser af perfekt pisket flødeskum. En helt klassisk og gammeldags æblekage, som de fleste kender og elsker den.
Ingredienser
Æblemos
½ dl
Vand
|
|
---|---|
750 g
Skrællede æbler i mindre stykker
|
|
25 g
Smør
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Ristet rasp
75 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Rasp
|
|
85 g
Sukker
|
|
75 g
Knuste makroner
|
Pynt
½ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Æblemos
Ristet rasp
Gammeldags æblekage
Hvis din gammeldags æblekage skal have en smuk rød mos, så brug røde æbler med skræl. Det er også meget nemmere - og så undgår vi madspild. Ønsker du en grovere rasp, så kan du bruge revet rugbrød i stedet for rasp.
Du kan anrette æblekagen i en stor skål eller som portionsanretninger og pynte med ribsgelé.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15907 kJ / 3802 kcal
Næringsindhold pr. 100g
951 kJ / 227 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 3,1 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 30,2 % | 16,9 g |
Fedt: | 66,7 % | 17,1 g |