Æbletærte med mandellåg

Æbletærte med mandellåg

1 time
Skynd dig at bage denne lækre æblekage med mandler. Også nemt hvis du lige skulle få uventede gæster.

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærteform. Drys sukker over æblerne.
Mandellåg
  • Rør smør og sukker godt. Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen. Fordel den over æblerne. Bag tærten midt i ovnen. Server æbletærten lun.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200°.
Mere inspiration

Søde, sprøde tærter med bær - er både en fryd for øjne og gane...

Brombærtærte
60+ min
Brombærtærte
(39)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15834 kJ / 3784 kcal

Næringsindhold pr. 100g

887 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 7 g
Protein: 6,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 23,6 % 12,3 g
Fedt: 70,3 % 16,8 g

Ingredienser

Syrlige æbler, fx belle de boskoop
1 kg
Sukker
1 spsk
Mandellåg
Blødt smør
150 g
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Æg
2
Hvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Finthakkede mandler (ca. 2 dl)
125 g