Æbletærte med mandellåg

1 time
Æbletærte med mandellåg

Skynd dig at bage denne lækre æblekage med mandler. Også nemt hvis du lige skulle få uventede gæster.

Ingredienser

1 kg Syrlige æbler, fx belle de boskoop
1 spsk Sukker

Mandellåg

150 g Blødt smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 Æg
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
125 g Finthakkede mandler (ca. 2 dl)

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum eller cremefraiche 18%

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200°.

  • Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærteform. Drys sukker over æblerne.

Mandellåg

  • Rør smør og sukker godt. Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen. Fordel den over æblerne. Bag tærten midt i ovnen. Server æbletærten lun.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15956 kJ / 3814 kcal

Næringsindhold pr. 100g

893 kJ / 214 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 5,3 % 2,8 g
Kulhydrat: 27,3 % 14,3 g
Fedt: 67,4 % 16,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/abletarte-med-mandellag/