Æbletærte med mandellåg

Æbletærte med mandellåg

1 time
Skynd dig at bage denne lækre æblekage med mandler. Også nemt hvis du lige skulle få uventede gæster.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200°.

  • Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærteform. Drys sukker over æblerne.
Mandellåg
  • Rør smør og sukker godt. Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen. Fordel den over æblerne. Bag tærten midt i ovnen. Server æbletærten lun.
Energiindhold for hele retten:

16142 kJ / 3858 kcal

Næringsindhold pr. 100g

904 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 5,2 % 2,8 g
Kulhydrat: 27 % 14,3 g
Fedt: 67,8 % 16,6 g
Mere inspiration

Søde, sprøde tærter med bær - er både en fryd for øjne og gane...

Brombærtærte
60+ min
Brombærtærte
(39)

Ingredienser

1 kg Syrlige æbler, fx belle de boskoop
1 spsk Sukker
Mandellåg
150 g Blødt smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 Æg
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
125 g Finthakkede mandler (ca. 2 dl)
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum eller cremefraiche 18%