Æbletærte med mandellåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

1 timer

Skynd dig at bage denne lækre æblekage med mandler. Også nemt hvis du lige skulle få uventede gæster.

Ingredienser

8 stykker pr. tærte

Antal portioner
  • 1 kg syrlige æbler, fx belle de boskoop
  • 1 spsk sukker

Mandellåg

  • 150 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 æg
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 125 g finthakkede mandler (ca. 2 dl)

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærteform. Drys sukker over æblerne.

Mandellåg

Rør smør og sukker godt. Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen. Fordel den over æblerne. Bag tærten midt i ovnen. Server æbletærten lun.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde: