Muffins med æble og kanel

Muffins med æble og kanel

45 min
Æble og kanel er og bliver et makkerpar! Disse muffins er skønne og saftige - men du kan også lave dem med chokolade.

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mælk. Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det i æggeblandingen. Tilsæt det smeltede smør. Riv æblet groft, pres det fri for væde og vend det i dejen. Fordel dejen i 8 muffinsforme, drys med mandler og bag dem midt i ovnen. Stil dem til afkøling på en bagerist.
Variation - chokolademuffins
  • Udelad æble og kanel og smelt i stedet 125 g mørk chokolade sammen med smørret - lad det køle let af. Vend yderligere 75 g hakket mørk chokolade i dejen.
Bagetid
  • Ca. 25 min ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6405 kJ / 1531 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1188 kJ / 284 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 5,8 % 4 g
Kulhydrat: 46,9 % 32,8 g
Fedt: 47,3 % 15,2 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Æg
1
Sukker
1¼ dl
Vaniljesukker
1 tsk
Mælk
¾ dl
Hvedemel
1¼ dl
Bagepulver
¾ tsk
Stødt kanel
½ tsk
Smeltet smør
75 g
Uskrællet æble, fx elstar
1
Flormelis
Finthakkede mandler
25 g