Æblemuffins med kanel

Æblemuffins med kanel

45 min
Æblemuffins er lette at lave og smager fantastisk. Denne opskrift på muffins med æble og kanel er hurtigt lavet og giver skønne og saftige æblemuffins. Der er masser af mulighed for variationer, prøv fx at blande chokolade og/eller nødder i dejen. Brug nogle af efterårets æbler til de enkle muffins og tag dem med når der skal forkæles på farten.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min ved 175° - traditionel ovn.

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt.
  • Tilsæt mælk.
  • Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Tilsæt det smeltede smør.
  • Riv æblet groft og vend det i dejen.
  • Fordel dejen i 8 muffinsforme, drys med mandler og bag dem midt i ovnen. Stil dem til afkøling på en bagerist.

Du kan nemt bruge opskriften på æblemuffins til også at lave chokolademuffins: Udelad æble og kanel og smelt i stedet 125 g mørk chokolade sammen med smørret - lad det køle let af. Vend yderligere 75 g hakket mørk chokolade i dejen.

Energiindhold for hele retten:

6460 kJ / 1544 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1196 kJ / 286 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 5,5 % 3,9 g
Kulhydrat: 48 % 33,7 g
Fedt: 46,5 % 15,1 g
Mere inspiration

Prøv også disse lækre bananmuffins....

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

1 Æg
1¼ dl Sukker
1 tsk Vaniljesukker
¾ dl Mælk
1¼ dl Hvedemel
¾ tsk Bagepulver
½ tsk Stødt kanel
75 g Smeltet smør
1 Uskrællet æble, fx elstar
25 g Finthakkede mandler